понеділок, 23 січня 2006 10:57

Ярослав Попович купив будинок біля Флоренції

Ярослав Попович, 26 років, торік посів 12-те місце у найпрестижніших перегонах велосипедистів-професіоналів — "Тур де Франс". Також уродженець Дрогобича отримав звання найкращого молодого гонщика.

Зараз Попович на Канарських островах готується до нового сезону.

— Сьогодні крутив колеса чотири години сорок хвилин, тому не зміг вчасно відповісти на ваш дзвінок, — почав він. — Подолав тридцятикілометрову гору. Тут досить холодно: температура не вище п"яти градусів. А взагалі на Канарах зараз тепло — 25 градусів. Швидше б повернутися до Італії. Хоча там зараз готуватися неможливо — суцільні дощі.

Вас кличуть "Попо" — не надто гарно звучить українською. Не ображаєтеся?

— Якщо вже маю таке прізвище, ображатися нічого. Італійці люблять "ліпити" прізвиська, скорочені від прізвища. А в Україні мене називають просто — Славік. Тільки журнали пишуть "Попо".

Велоспорт залишив великий американець Ленс Армстронг, який виступав у вашій команді. Шкода?

— З одного боку, так. З іншого — є шанси досягти чогось більш суттєвого. Бо за широкою спиною Армстронга перемагати було практично неможливо. Він правильно зробив, що пішов красиво, вигравши всі можливі титули.

Що він за людина?

— У нас була своя компанія, і Ленс поводив себе цілком адекватно. Міг посидіти в ресторані, випити. Грошей ніколи не жалів. Він просто купається у них, але не хизується цим. Не любить тільки надмірної уваги з боку оточуючих. Коли до Армстронга підходять незнайомці й просять сфотографуватися, то далеко не завжди отримують згоду. Так само стримано Ленс поводить себе з журналістами. Спілкується лише з тими, кому повністю довіряє.

Найменш оплачуваний гонщик-професіонал отримує 32000 євро на рік

Для мене було честю працювати на нього: підвозити йому їжу, воду під час гонки, стримувати вітер. Зараз із Ленсом не спілкуємося. Він у США, займається якимось бізнесом. Але під час сезону обіцяв допомогти команді — підказками тактичного плану.

Як Армстронг поставився до того, що його перемогу на ?Тур де Франс-1999" поставили під сумнів через недоведене вживання допінгу?

— Ленсові плювати на це — він знає, що чистий. А французам, які винесли на світ Божий цю історію, просто заздрісно: ніхто з їх співвітчизників зараз не належить до еліти світового велоспорту.

Проблема допінгу актуальна у велоспорті?

— Тільки для журналістів. Насправді ж медичні служби кожної з команд суворо стежать за раціоном спортсменів, за прийняттям фармакологічної продукції. У їжі ми обходимося без свинини, різних кетчупів і майонезів. Не можна вживати салямі. Тільки хліб, масло, макарони. Коли сезон закінчиться — будь ласка, їж, що хочеш, пий пиво — на здоров"я. Я, до речі, розповнів за час різдвяних та новорічних свят.

Провели їх в Італії?

— Так. Новий рік зустрів із дружиною і приятелями-українцями. У квартирі, недалеко від Флоренції. 22 січня переїжджаємо з Сінді (дружиною Ярослава. — "ГПУ") до нового двоповерхового будинку. Від нього до Флоренції — 18 кілометрів. Раніше знімав двокімнатну квартиру. Платив 850 євро на місяць. Але знаєте, своє житло — це своє житло. Узяв кредит, який сподіваюся повернути за два-три роки, і таки купив будинок. Батьки, мої та дружини, допомогли.

З майбутньою дружиною познайомився, коли їй було 15 років

Скільки коштує? Не скажу.

Наскільки прибуткова ваша професія?

— Найменш оплачуваний гонщик-професіонал отримує 32000 євро на рік. Команда забезпечує всім, насамперед амуніцією. Наприклад, труси та майка "Діскавері ченнел" коштують 120 євро.

Як ви познайомилися зі своєю дружиною?

— Сінді з Нової Каледонії. Якось я був там на змаганнях, які організував її батько. Він запросив до себе додому. Там і побачив п"ятнадцятирічну дівчинку. Спочатку уваги не звернув, потім придивився... І зачастив до домівки майбутнього тестя (сміється).

Зараз Сінді двадцять. Живемо разом із 2003-го, а одружилися торік. Маємо собаку — її звати Водка. Переїдемо до будинку — візьмемо ще одну: там місця вистачає.

А коли плануєте стати батьком?

— У цьому році неодмінно.

У "Джиро д"Італія" Попович участі не братиме, виступатиме на "Тур де Франс". Вважає, що п"яте-восьме місце у загальному заліку було б для нього оптимальним результатом.

Зараз ви читаєте новину «Ярослав Попович купив будинок біля Флоренції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути