Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2020 00:35

"Ярмоленко не потягне чемпіонат Англії. Йому треба переїжджати до Іспанії"

Автор: www.footboom.net
  Андрій Ярмоленко грає у англійському ”Вест Гемі” другий сезон
Андрій Ярмоленко грає у англійському ”Вест Гемі” другий сезон

44-річний Алекс Великих — футбольний скаут. Він мешкає в Італії. Оцінив перспективи провідних українських футболістів.

Роман Яремчук нині багато забиває за "Гент". Завдяки чому проводить успішний сезон?

— Уродженець Львова — один із найкорисніших форвардів у чемпіонаті Бельгії та Лізі Європи. Ключем до успіху цього гравця є потрапляння до європейського чемпіонату в молодому віці із багажем умінь, отриманим у попередньому клубі — "Олександрії". Зараз для Романа важливо стабільно грати. Розуміння цього моменту самим гравцем, невисокий у плані тиску клімат чемпіонату Бельгії та довіра тренера збірної стали факторами його зростання як футболіста.

Це останній рік у Бельгії для Яремчука. Який найкращий варіант для продовження кар'єри?

— Вважаю, що так, останній. Футболіст перебуває у фокусі ­команд із топ-чемпіонатів. Деякі італійські клуби розглядали його кандидатуру, але вирішили переглянути ще один сезон. Після Євро-2020 ціна на гравця буде більшою. Найкращим варіантом для нього я бачу чемпіонати Італії чи Німеччини. Якщо Італія, то це клуби, які борються за 5–10-те місця у турнірній таблиці. У них він буде основним.

Чому не все виходить в Андрія Ярмоленка у "Вест Гемі"?

— Андрій провів досить неоднозначний рік, який був зіпсований травмою. Історія Ярмоленка — це типова ситуація українського гравця, який на батьківщині був зіркою, але не зміг знайти себе в Європі. Вік, мова, адаптація та розуміння своєї справжньої сили у щоденному порівнянні з колегами — це серйозний іспит, який у Дортмунді він не склав. Потрапивши до Лондона, почав показувати результати, але рівень, інтенсивність, швидкості та навантаження були не ті, до яких звик його організм за роки виступів в Україні. Все це наклалося на проблеми самого "Вест Гема" цього сезону.

Це останній сезон Ярмоленка в Англії?

— Ситуація, скоріш за все, не вирішиться до літа. Але якщо з'явиться можливість зміни клубу взимку, слід подумати про це. Можливо, переїхати з Англії у менш інтенсивний чемпіонат, наприклад до Іспанії.

Травма не завадить Олександрові Зінченку утримати позиції гравця стартового складу "Манчестер Сіті"?

— Історія Зінченка — це приклад боротьби. В житті гравця було багато досвіду подолання перешкод. Думаю, що Зінченко зможе подолати і сьогоднішні проблеми. Тренер "Сіті" Хосеп Ґвардіола любить розумний футбол з інтелектуальними виконавцями, а Зінченко — приклад інтелектуального футболіста.

Можна сказати, що Руслан Малиновський самоствердився в Італії?

— Він робить в Італії для нового покоління українських футболістів те, що колись ­робив Андрій Шевченко. Своєю грою та поведінкою поза полем Малиновський доводить, що українські футболісти можуть бути успішними в такому важкому чемпіонаті, як італійська серія "А".

Переїзд до Берґамо, де базується його нинішній клуб "Аталанта", не був простим вибором і для самого гравця, і для клубу.

Тренер Джан П'єро Ґасперіні розглядав Малиновського як гравця для заміни лідера — Алехандро Гомеса. Але тактична грамотність, здатність до адаптації, неконфліктність, набутий досвід переконали скептиків. Малиновський у ході сезону значно додає.

Чому Євген Шахов небагато грає за "­Лечче"?

— "Лечче" боротиметься за виживання в еліті італійського футболу. Тому всі ігри для цієї команди — фінали. Тиск високий, команда не виграла жодного домашнього матчу. За таких умов довіра до українця невелика.

Андрій Лунін не має стабільної гральної практики вже півтора сезону. Що йому робити?

— Мала гральна практика може позначитися на впевненості дій, психологічному стані футболіста. Якщо зараз він ще зміг зберігати концентрацію, іноді виходячи в матчах, то із часом може загубитися. Це розуміють і люди, що його оточують та працюють над вирішенням проблеми. Усі фахівці сходяться на тому, що Лунін — сильний виконавець. Але йому треба стабільно грати за якогось середняка в Іспанії.

Хто з українських футболістів може опинитися у майбутньому в топ-чемпіонатах?

— Найімовірніше — Віталій Миколенко, лівий захисник "Динамо". За цим гравцем стежать в Італії.

Зараз ви читаєте новину «"Ярмоленко не потягне чемпіонат Англії. Йому треба переїжджати до Іспанії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути