понеділок, 11 січня 2010 17:18

Андрій Воронін перейшов до московського "Динамо"

Автор: фото з сайту www.i.dailymail.co.uk
  Андрій Воронін з дружиною Юлією. Подружжя має двох дітей — дворічного Андрія та Софію, один рік
Андрій Воронін з дружиною Юлією. Подружжя має двох дітей — дворічного Андрія та Софію, один рік

Український форвард Андрій Воронін, 30 років, підписав трирічний контракт із московським "Динамо". Російський клуб виплатив англійському "Ліверпулю", якому раніше належали права на Вороніна, 2,5 млн євро. За словами спортивного директора "Динамо" Костянтина Сарсанії, окрім російського клубу на Вороніна претендували німецькі "Гамбург" і "Герта", англійський "Бірмінгем" і французький "Марсель".

— Свого часу мене кликали російський ЦСКА та київське "Динамо", — каже Воронін. — Але тоді я хотів грати тільки на Заході. А нинішній приїзд до Росії — це повернення до витоків, адже народився я в цій країні. Просто називалася вона тоді по-іншому — Радянський Союз.

За словами Сарсанії, рік тому "Герта" пропонувала за Вороніна 6 млн євро. Теперішня ціна футболіста свідчить про зниження його ігрового рівня — після непоганого періоду, проведеного на початку року в "Герті", Воронін виявився зайвим у "Ліверпулі" — тренер Рафаель Бенітес майже не використовував українця в офіційних матчах і продав його, щоб мати хоч якісь гроші — "Ліверпуль" тепер відчуває серйозні фінансові проблеми. На відміну від Андрія Шевченка, який не грав за клуб, зате справно забивав у збірній, Вороніну не допомогла і національна команда — бліда гра і невдоволення становищем запасного призвело до того, що Олексій Михайличенко перестав викликати гравця до складу вітчизняної збірної.

Уболівальники "Динамо" вважають Вороніна старіючою зіркою

Уболівальники "Динамо" також не в захваті від Вороніна, якого вважають "старіючою зіркою". З іншого боку, зарубіжний досвід футболіста має допомогти йому бути на рівні в російському чемпіонаті.

"Динамо" надуспішно виступило в чемпіонаті Росії-2008, посівши третє місце і заявившись до кваліфікації Ліги чемпіонів. Однак там москвичі програли шотландському "Селтіку" і, будучи недоукомплектованими, "повалились" у торішньому чемпіонаті Росії — восьме підсумкове місце. Завдання на чемпіонат-2010 — перша позиція. Із цією метою були придбані півзахисники Самедов і Чеснаускіс. Щоправда, команда втратила форварда Кержакова — той повертається до рідного "Зеніту". Вороніна можна порівняти з Олександром за обсягом роботи на полі, але як бомбардир Кержаков кращий. Не виключено, що тренеру "Динамо" Андрію Кобелєву, одному з найталановитіших фахівців Росії, який прищеплює гру в атаці через один-два доторки — доведеться перекроювати ігрову схему з 4-5-1 на іншу.

Воронін не виключає, що в Москві завершить ігрову кар"єру.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Воронін перейшов до московського "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути