Ексклюзиви
четвер, 03 лютого 2011 01:00

Абрамович витратив 80 мільйонів на двох футболістів

Автор: фото: REUTERS/Phil Noble
  Фернандо Торрес (з м'ячем) у формі ”Ліверпуля” протистоїть захисникам ”Челсі”, свого нинішнього клубу
Фернандо Торрес (з м'ячем) у формі ”Ліверпуля” протистоїть захисникам ”Челсі”, свого нинішнього клубу

Головним гравцем європейського трансферного ринку, що закрився у ніч проти вівторка, став лондонський "Челсі". У понеділок чемпіон Англії витратив 80 млн євро на придбання двох футболістів. 58 млн коштував форвард "Ліверпуля" Фернандо Торрес, ще 22 млн віддали за центрального захисника португальської "Бенфіки" Давіда Луїса.

Хоча "Челсі" потребував посилення, все одно виникають сумніви, що Абрамович купив потрібних гравців. Торрес, можливо, роки два-три тому був вартий таких грошей. Але останнім часом іспанця переслідують травми. Він втратив форму і демонстрував байдужість до гри. Щоправда, це було в "Ліверпулі", який не бореться за провідні позиції в чемпіонаті та не грає в Лізі чемпіонів. Фани "Челсі" можуть тішитися надією, що в лондонському клубі чемпіон світу та Європи знайде потрібну мотивацію. Тим більше, його можна дозаявити на матчі плей-офф Ліги чемпіонів. Конкуренція в атаці "Челсі" точно посилиться — Дрогба та Анелька свого місця в основному складі просто так не віддадуть, а тримати коштовного Торреса на лаві запасних також нерозумно.

Якщо в атаці "Челсі" все було більш-менш і до приходу іспанця, то центр оборони — явно проблемне місце. Рікардо Карвальйо влітку перейшов до іспанського "Реала". Заміни йому не знайшли, а тут ще й Алекс травмувався. З цієї точки зору придбання Давіда Луїса виправдане. "Бенфіка" забагато пропускала, але особливої провини бразильця в цьому не було — він не мав гідного партнера, а в "Челсі" зможе прогресувати під наглядом Террі. Так, як це робить у національній команді в парі з Тіаґо Сілвою.

Проте Луїс у цьогорічній Лізі чемпіонів заграний за "Бенфіку". То ж чи не варто було Абрамовичу купити міцного захисника з можливістю задіяти у плей-офф Ліги чемпіонів?

"Ліверпуль" резонно позбавившись інертного Торреса натомість на 60 млн євро купив двох форвардів — Луїса Суареса з "Аякса" та Енді Керролла з "Ньюкасла". Вони можуть вирішити проблеми в нападі, але "Червоним" не завадило б також зміцнити оборону.

"Манчестер Сіті" придбав боснійського форварда Едіна Джеко. Напад — найсильніша ланка команди, і тепер її успіхи залежатимуть від того, наскільки італійському тренеру Роберто Манчіні вдасться збалансувати гру.

У Іспанії  "Барселона" та "Реал" купили тільки по одному гравцеві. "Барса" придбала у ПСВ голландського нападаючого Афеллая, який розширить лаву запасних. "Реал" орендував у "Манчестер Сіті" форварда Адебайора.

Серед італійських грандів продовжив зміцнювати свої лави "Мілан". Після стихійної, але потужної літньої трансферної кампанії лідер чемпіонату продовжив активну роботу і взимку.

Власник клубу Сільвіо Берлусконі затвердив прихід форварда Антоніо Кассано, натомість позбувшись Роналдіньйо. Травми гравців середньої лінії змусили "Мілан" підписати двох голландських півзахисників — Марка ван Боммеля та Урбі Емануельсона. Для більшої варіативності в захисті придбали іспанця Дідака Віла з іспанської "Еспаньйоли" та резервний центр "Ювентуса" Нікола Легротальє.

"Інтер" зміцнив центр захисту, залучивши Андреа Ранокк'ю, якого називають новим Нестою. Лівий фланг оборони може закрити прибулий із "Чезени" японець Юто Нагатомо. У нападі після втрати форми Ґораном Пандєвим залишалися  тільки Самуель Ето'О та травматичний Дієґо Міліто. Моратті виправив ситуацію, купивши у "Сампдорії" Джанпаоло Пацціні.

"Ювентус" купив у "Кальярі" форварда Алессандро Матрі, відправивши до "Парми" Амаурі.

"Рома" — суперник "Шахтаря" у 1/8 фіналу Ліги чемпіонів — обійшлася без змін у складі. Найточніше з цього приводу висловився головний тренер "вовків" Клаудіо Раньєрі: "Немає грошей — немає трансферного ринку".

Зараз ви читаєте новину «Абрамович витратив 80 мільйонів на двох футболістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути