четвер, 14 травня 2009 18:35

Абрамович готовий відкупитися від Шевченка за сім мільйонів фунтів

Власник лондонського "Челсі" Роман Абрамович ладен достроково розірвати контракт з українським форвардом Андрієм Шевченком, 32 роки, й виплатити футболістові компенсацію — 7 млн фунтів.

Улітку 2006-го Абрамович купив Шевченка в італійського "Мілана" за 30 млн фунтів і підписав із ним угоду до літа 2010 року. Шева отримував 140 тис. фунтів на тиждень. За два сезони в команді форвард забив 22 голи у 75 матчах, здебільшого другорядних турнірів, і сів на лаву запасних. Аби відновити форму, найкращий футболіст Європи-2004 торік у серпні повернувся до "Мілана". Італійський клуб на рік орендував нападаючого, але й у звичному середовищі Шеві не вдалося здобути місце в основному складі семиразового володаря Кубка чемпіонів. Андрій зіграв у сезоні 26 матчів за "Мілан", переважно виходячи на заміну, а впродовж двох останніх поєдинків у чемпіонаті Італії не залишав лави запасних. Забив два голи — по одному в Кубку Італії та Кубку УЄФА.

У вівторок "Мілан" зіграв товариський матч проти збірної Албанії. Шевченко вийшов у стартовому складі, зіграв 70 хв., забив гол і зробив результативну передачу на Рональдіньйо. Поєдинок закінчився внічию 3:3, у серії пенальті переміг італійський клуб.

— Якщо бажаєте знати, де я гратиму далі, запитайте Абрамовича, — каже Андрій. — Хочу залишитися в "Мілані" і завершити тут кар"єру.

Чи здійсниться бажання Шеви, залежить від власника "Мілана" та кума форварда Сільвіо Берлусконі. Саме за ініціативи останнього українець повернувся до італійського клубу. Зате на Шевченка не розраховує тренер Карло Анчелотті, який, найімовірніше, і наступного року працюватиме в "Мілані".

Президент київського "Динамо" Ігор Суркіс не проти залучити Шеву до своєї команди. Днями італійські газети повідомили, що капітан збірної України може перейти до римської "Роми".

Зараз ви читаєте новину «Абрамович готовий відкупитися від Шевченка за сім мільйонів фунтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути