середа, 17 листопада 2010 01:00

На 70 відсотків Калитвинцев визначився з кістяком збірної

17 листопада національна футбольна команда України зіграє заключний товариський матч 2010 року. В Женеві підопічні Юрія Калитвинцева протистоятимуть швейцарцям. Поєдинок розпочнеться о 21.15 за київським часом. У прямому ефірі його покаже телеканал "Інтер".

— На збір не приїде Віталій Федорів із російського "Амкара". Виклик ми надіслали два тижні тому. За цей час захисник не зіграв у останніх двох матчах чемпіонату, тому не було сенсу його викликати, — каже Калитвинцев.

Ми добирали виконавців під ту схему, яку плануємо використати у грі проти Швейцарії. Не хотілося, щоби приїжджали досвідчені футболісти і сиділи на лаві запасних. Такі як Воронін. Його можливості нам відомі. А в Шевченка травма.

Чим керувалися, викликаючи на збір двох новачків, півзахисників Миколу Морозюка і Тараса Степаненка?

— Своєю грою в чемпіонаті України хлопці заслужили на виклик у збірну. Цей рік я назвав експериментальним. Після матчу зі Швейцарією всі експерименти закінчаться.

Можу сказати, що на 70 відсотків ми вже визначилися з кістяком збірної. Матч із Бразилією був дуже показовий — у багатьох гравців тремтіли коліна. Якщо ми будемо боятися Франції, Іспанії та Італії, з якими ведуть переговори про контрольні матчі, то який сенс нам грати на Євро-2012? Там слабких команд не буде.

Наступного року на збірну чекає процес стабілізації. Думаю, до Євро-2012 ми проведемо ще 17 матчів.

У таборі команди двоє воротарів "Шахтаря" — Андрій П'ятов та Рустам Худжамов.

— На гру плануємо поставити П'ятова. Він досвідченіший. Можливості Худжамова ми знаємо давно. Рустам упевнено зіграв матч Кубка України проти запорізького "Металурга". Йому буде корисно побути у збірній, поспілкуватися з хлопцями. Хочеться, щоб він повторив долю Анатолія Тимощука, який у збірній дотренувався до того, що став основним гравцем "Баварії".

Диканеві ми дали перепочити. На Андрія впала велика відповідальність. У 33 роки він став капітаном "Спартака", почав грати у Лізі чемпіонів і збірній. Крім того, скоро його дружина має народити. У неділю він чудово зіграв проти "Крыльев Советов". Дикань у збірній, і ми на нього розраховуємо.

Швейцарія зіграє з Україною основним складом. Чого очікуєте від суперника?

— Наш суперник грає краще на виїзді, ніж удома. Це означає, що команда любить діяти на контратаках. Збірна Швейцарії дуже зіграна, досвідчена і швидка.

Напередодні збору з'явилася інформація про можливий прихід у збірну України італійського фахівця Марчелло Ліппі. Як ви до неї поставилися?

— Коли почитав про це, то не бився в істериці. Кожного разу перед збором команди обов'язково з'являється черговий кандидат. З'явився — отже, все нормально, йдемо далі.

 

Заявка збірної України на матч проти Швейцарії

воротарі: Андрій П'ятов, Рустам Худжамов (обидва — "Шахтар" Донецьк);

захисники: Дмитро Чигринський, Ярослав Ракицький, Олександр Кучер (усі — "Шахтар"), Віталій Мандзюк ("Дніпро"), Тарас Михалик ("Динамо"), Олександр Романчук ("Металіст"), Артем Федецький ("Карпати");

півзахисники: Руслан Ротань, Євген Коноплянка (обидва — "Дніпро"), Андрій Ярмоленко ("Динамо"), Денис Олійник ("Металіст"), Микола Морозюк ("Металург Д"), Тарас Степаненко ("Шахтар"), Олександр Алієв ("Локомотив", Росія), Анатолій Тимощук ("Баварія", Німеччина);

нападаючі: Артем Мілевський ("Динамо"), Марко Девич ("Металіст").

Зараз ви читаєте новину «На 70 відсотків Калитвинцев визначився з кістяком збірної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути