четвер, 01 грудня 2011 05:45

250 українських спортсменів беруть участь у змаганнях з боулінгу

Автор: фото надане Всеукраїнською федерацією спортивного боулінга
  Михайло Каліка здобув срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті Європи серед юніорів 2004 та 2006 років
Михайло Каліка здобув срібну та бронзову нагороди на чемпіонаті Європи серед юніорів 2004 та 2006 років

Всеукраїнську Федерацію спортивного (десятикегельного) боулінгу створили 1999 року. Тоді ж ВФСБ вступила до світової та європейської Федерацій боулінгу.

За цей короткий час ВФСБ досягла значних успіхів у розвитку боулінгу в Україні, організації, проведенні чемпіонатів і кубків України та об'єднала у своїх лавах велику кількість любителів, професіоналів цього прекрасного виду спорту.

Тепер у нашій країні успішно діють понад 80 боулінг-центрів у 20 містах. І будівництво таких центрів зростає із-за збільшення зацікавленості до боулінгу як молоді, так і старшого покоління.

На сьогодні Федерація налічує більш як 250 спортсменів, які постійно беруть участь у рейтингових змаганнях.

— Заняття боулінгом дозволяють людям підтримувати себе у формі, — каже виконавчий директор Всеукраїнської федерації спортивного боулінгу Андрій Папуша. — Навіть призери Олімпійських ігор після закінчення кар'єри знайшли себе в нашому виді спорту і демонструють чудові результати, розвиваючи свою холоднокровність, точність, розважливість.

Займаючись підготовкою спортсменів, Федерація багато уваги приділяє професійній підготовці тренерів і суддів, які могли б кваліфіковано готувати команду до виступу на міжнародній арені, проводити всеукраїнські змагання з боулінгу. На сьогодні Федерація має у своєму розпорядженні 20 сертифікованих на міжнародному рівні тренерів та суддів, які пройшли професійне навчання і мають дипломи міжнародного зразка.

Основною базою підготовки спортсменів — членів збірних команд України — є столичний спортивно-оздоровчий комплекс "5 елемент".

Розвитку десятикегельного боулінгу в Україні сприяють такі боулінг-клуби: броварський "Термінал", київські "Космікс", "Страйк" та "Бруклін", черкаський "Космос", "Папашон" в Одесі, "Базис" у Чернігові, рівненський "Хутір".

Матеріал надається за підтримки

спортивного комітету України

Зараз ви читаєте новину «250 українських спортсменів беруть участь у змаганнях з боулінгу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути