Ексклюзиви
пʼятниця, 06 травня 2011 04:00

"20 відсотків володіння м'ячем — це ганьба для "Реала"

Автор: фото з сайта www.s41.radikal.ru
  Олександр Мостовой: ”Пройшов до фіналу той, хто грав у футбол, а не той, хто заважав супернику”
Олександр Мостовой: ”Пройшов до фіналу той, хто грав у футбол, а не той, хто заважав супернику”

Цього тижня закінчилося чотириматчеве протистояння іспанських грандів — "Барселони" та "Реала". Останній виборов в основного суперника Кубок Іспанії. Зате у півфіналі Ліги чемпіонів каталонці взяли реванш.

Після виїзної перемоги 2:0 "Барселона" минулого вівторка досягла потрібного результату вдома, зігравши внічию — 1:1. Для "ГПУ" поєдинки, які в Іспанії називають "класико", коментує колишній гравець місцевої "Сельти" Олександр Мостовой, 42 роки.

— Я зараз на півдні Іспанії, — каже. — Уже втомився читати газети: ті, що за "Реал", пишуть про помилки арбітрів на користь "Барселони". Ті, що за каталонців, тішаться перемогою. Я скажу так: перемогли ті, хто більше заслужив. До півфіналу Ліги чемпіонів давав 60 відсотків на прохід "Барселони". Радий, що прогноз справдився. Пройшов до фіналу той, хто хотів і грав у футбол, а не той, хто вийшов на поле, тільки щоб завадити діяти супернику.

Кріштіану Роналду, головна "зірка" мадридського клубу, заявив офіційному сайту "Реала", що з таким суддівством обіграти "Барсу" — нездійсненна місія. Арбітри прихильні до "Барси", й це погано для футболу. Якщо ситуація не зміниться, то нехай "Барселона" грає сама із собою.

— Дурниці. Португалець непогано відіграв у барселонському поєдинку, але ці слова — від безпорадності. У першому матчі, мадридському, арбітр вилучив із поля Пепе. Мав право, хоча міг обмежитися попередженням. Зате був проґавлений фол Марсело на Педро, який заслуговував вилучення. У Барселоні Рікардо Карвальйо неодноразово відверто збивав Мессі й мав дістати попередження. Арбітр просто побоявся істерії та не став залишати "Реал" у меншості. Гол Ігуаїна на "Ноу Камп" також скасували правильно. Роналду, падаючи, штовхнув Маскерано. Якби не  цей поштовх, Маскерано був би першим на м'ячі й Ігуаїн до нього не дістав би.

Наскільки відчутною для "Реала" стала втрата дискваліфікованих Пепе та Рамоса на барселонський поєдинок?

— А який сенс про це говорити? "Барса" теж мала кадрові проблеми на позиції лівого захисника, через що там діяв Пуйоль. Іньєсти не було в першому матчі, але й без нього впоралися. Усі ці розмови — на користь бідних. "Барселона" сильніша за "Реал", а мадридісти обманюватимуть самі себе, якщо думатимуть, що справа у відсутності Пепе та Рамоса.

Яка ключова помилка головного тренера "Реала" Жозе Моуріньйо?

— Відсутність гнучкості. Його команда постійно грала в оборонний футбол, хоча глибина складу дозволяла варіювати тактикою. 20 відсотків володіння м'ячем — це ганьба для такого клубу, як "Реал". І його оборона тріщала не тільки в Мадриді, де було пропущено два голи, а й у фінальному матчі на Кубок Іспанії — там тільки майстерність Касільяса врятувала. Я не приймаю ставку на оборону взагалі, а якщо вона настільки некомпактна, як у "Реала" в цих матчах, то й поготів.

Розчарувала і гра "Реала" в атаці. У барселонському матчі їм треба було атакувати. Для цього був випущений відповідний варіант складу. Але він нічого у наступі не показав. Що Озіл у першому матчі грав без м'яча, що Кака у повторному. Півзахисники "Барселони" були набагато моторніші й зняли значну частину навантаження з оборони своєї команди, яка виступала експериментальним складом.

"Барса" перемогла "МЮ" два роки тому

У іншій півфінальній парі Ліги чемпіонів боротьби взагалі не було. Минулої середи англійський "Манчестер Юнайтед" переміг німецький "Шальке" — 4:1. На полі "Шальке" також виграли підопічні Алекса Ферґюсона — 2:0.

У фінальному поєдинку зустрінуться "Манчестер Юнайтед" і "Барселона". Матч відбудеться на стадіоні "Вемблі" в Лондоні, у суботу, 28 травня.

Два роки тому суперники виборювали в Римі головний європейський трофей. "Барселона" перемогла — 2:0. Це був реванш за перемогу "МЮ" в півфінальних матчах із "Барселоною" сезону 2007/08.

1991-го "МЮ" та "Барса" зустрілися у фіналі Кубка кубків. Англійці перемогли — 2:1.

 

Зараз ви читаєте новину «"20 відсотків володіння м'ячем — це ганьба для "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути