пʼятниця, 09 листопада 2018 06:56

19-річний захисник "Динамо" може дебютувати у збірній України

Автор: www.worldcup.com.ua
  Віталій Миколенко — захисник київського ”Динамо”, півфіналіст Євро-2018 серед 19-річних
Віталій Миколенко — захисник київського ”Динамо”, півфіналіст Євро-2018 серед 19-річних

Андрій Шевченко викликав до національної збірної України 19-річного захисника київського "Динамо" Віталія Миколенка.

Футболіст добре зарекомендував себе в останніх матчах за клуб. Спочатку зміг виграти конкуренцію на лівому фланзі оборони у хорвата Йосипа Піваріча, який у липні грав у фіналі Кубка світу. Став одним із найкращих гравців "Динамо" у суботній грі проти "Шахтаря", а доти — у виїзному поєдинку Ліги Європи проти французького "Ренна".

Миколенко народився в Черкасах. Навчався в академії "Динамо". Вперше про себе заявив у юнацькій Лізі УЕФА — аналозі Ліги чемпіо­нів — два сезони тому. Тоді "динамівська" команда виграла груповий турнір, ведучи суперництво з італійським "Наполі", португальською "Бенфікою" і турецьким "Бешикташем".

Миколенко — доволі різноплановий гравець. Він може зіграти на будь-якій позиції в захисті: у центрі та на лівому фланзі. Готовий діяти за схемою із трьома центральними оборонцями, яка практикувалася у юнацькій збірній України. Інколи виходив навіть на правому фланзі захисту. Цим нагадує колиш­нього гравця "Динамо", хорвата Домагоя Віду.

Віталій не звик поступатися у єдиноборствах на полі, стійкий психологічно. Водночас доволі швидкий, що дає захисту "Динамо" змогу розташовуватися подалі від своїх воріт. Має перший пас. Показав його у грі з "Шахтарем", коли вивів Беньяміна Вербича до воріт суперника. Можна сказати, що у "Динамо" з'явився захисник, який вміє розпочинати атаки не гірше за Ярослава Ракицького з "Шахтаря".

Слабкі місця Миколенка — недостатньо якісне читання гри і, відповідно, вибір позиції.

Віталій завжди викликався до юнацьких збірних України. Цього літа став півфіналістом Євро серед 19-річних, зіграв усі чотири матчі на турнірі. Восени дебютував у складі команди 21-річних. Два останні матчі року для національної команди, проти Словаччини та Туреччини, не матимуть жодного турнірного значення. Тому цілком імовірно, що Миколенко зіграє за головну збірну України.

Зараз ви читаєте новину «19-річний захисник "Динамо" може дебютувати у збірній України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути