вівторок, 08 червня 2010 01:18

15-річна українка виграла юніорський "Ролан Ґаррос"

Автор: фото: REUTERS/Thierry Roge
  Еліна Світоліна прекрасно оснащена технічно. Недолік — недостатня рухливість на корті
Еліна Світоліна прекрасно оснащена технічно. Недолік — недостатня рухливість на корті

У Парижі завершився відкритий чемпіонат Франції з тенісу. У фіналі юніорського турніру харків"янка 15-річна Еліна Світоліна виграла в Онс Жабер із Тунісу — 6:2, 7:5. Українка реваншувалася за поразку від африканки двотижневої давнини на турнірі першої категорії в бельгійському Шарлеруа.

Наступного тижня Світоліна увійде до першої п"ятірки тенісисток до 18 років. Окрім цього, в парі з Людмилою Кириченок Світоліна дійшла до півфіналу парного розряду.

— Еліна народилася в Одесі, — розповідає "ГПУ" віце-президент Федерації тенісу України Всеволод Кебліч, 40 років. — У грудні 2007 року переїхала до Харкова і підписала семирічний контракт із меценатом Юрієм Сапроновим. Представляє харківський клуб "Спорт енд корт".

Тренується під керівництвом Андрія Луценка. А в Парижі під час "Ролан Ґаррос" із нею працювали французький спеціаліст Лоран Пуесо в рамках співробітництва спортсменки з компанією "Лакос".

Запитую про сильний бік Еліни.

Світоліна переїхала з Одеси до Харкова 2,5 року тому

— Це насамперед прекрасна технічна підготовка, — каже експерт. — Вона чудово "читає" гру, має різноманітний арсенал ударів — кручені, різані. Любить атакувати з виходом у глибину корту. Недоліки? Недостатня рухливість на корті.

На думку Кебліча, за п"ять-сім років Сапронова цілком може увійти до першої п"ятірки дорослого жіночого рейтингу.

За два тижні розпочнеться Вімблдонський турнір.

— Конкретних завдань на нього в Еліни немає, — визнає Кебліч. — Просто вона ще ніколи не грала на траві. Якщо пройде пару кіл — буде добре. Хай учиться грати в теніс на різних покриттях. У Світоліної правильно працює голова — це важливо в жіночому тенісі.

У Надаля не було конкурентів

У чоловічому турнірі вп"яте виграв 23-річний іспанець Рафаель Надаль.

— Усе очікувано, — коментує нам тенісний тренер Олександр Долгополов, 45 років. — Федерер не був готовим до турніру ні фізично, ні психологічно. У Надаля просто не було конкурентів. А взагалі чоловічий турнір був сірим і нецікавим. Інтригуючих п"ятисетових поєдинків явно бракувало.

Зараз ви читаєте новину «15-річна українка виграла юніорський "Ролан Ґаррос"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути