вівторок, 26 липня 2011 05:30

Бердиєв перебудовує гру "Рубіна"

26 липня київське "Динамо" стартує в єврокубках. Перший суперник — російський "Рубін" із Казані.

Два роки тому обидві команди грали у груповому турнірі Ліги чемпіонів. "Динамо" перемогло у Києві — 3:1 та зіграло внічию у Казані — 0:0. Як "Рубін" змінився за цей час?

Тактика

10 років казанський клуб очолює туркменський фахівець Курбан Бердиєв. Команда двічі поспіль — 2008-го та 2009 року — стала чемпіоном Росії, діючи від оборони. Але перед початком поточного чемпіонату Росії Бердиєв вирішив змінити концепцію гри. Тепер його команда намагається більше контролювати м'яч, а не діяти від суперника. Певні успіхи в опонуванні нової моделі очевидні: казанський клуб лідирує в чемпіонаті Росії за кількістю передач. Але загалом перебудова триває важко: "Рубіну" бракує футболіста з тонким пасом та нестандартним мисленням, тому ігровий малюнок команди — розмитий.

Кадри

У "Рубіні"-2009 ключову роль відігравали троє виконавців — півзахисники Сергій Семак та Алешандро Домінґес і форвард Олександр Бухаров. Усі вони залишили команду. Новим лідером став Олександр Рязанцев — він починав як лівий півзахисник, а потім перейшов у центр поля. Непогано підігрує партнерам, має сильний удар.

Організатор відбору м'яча — Крістіан Нобоа. Але навряд чи він готовий на 100% фізично, бо відіграв за збірну Еквадору на недавньому Кубку Америки. Тому в цій зоні переважно спираються на капітана команди Романа Шаронова.

Великі надії покладали на бразильця Карлоса Едуардо. Рік тому півзахисника німецького "Гоффенгайма" придбали за 20 млн євро, але він зазнав тяжкої травми і проти "Динамо" не зіграє.

Переваги

Хоча сьогоднішній "Рубін" акцентує на атаці, найсильнішою ланкою команди залишається оборона. Її цементують іспанець Сесар Навас та італієць Сальваторе Боккетті. Легіонери грамотно діють позиційно, вміло ведуть повітряну боротьбу та страхують, але їм бракує швидкості. Вже не такий надійний основний воротар Сергій Рижиков, а лівий захисник — аргентинець Крістіан Ансалді — мало мотивований грати за "Рубін".

Недоліки

Напад. Олександр Медведєв та Володимир Дядюн не зуміли повноцінно замінити Бухарова на позиції центрфорварда. Головна надія — на мобільного Гекденіза Караденіза. Турок діє на правому фланзі атаки й не зазнає у Києві опору з боку основного лівого захисника "Динамо" Горана Попова, дискваліфікованого на перший матч. Швидкості атакам "Рубіна" може додати ще один крайній нападаючий — Ігор Лебеденко.

Суперник переміг у Грозному

Минулої п'ятниці "Рубін" провів матч чемпіонату Росії. Підопічні Бердиєва обіграли на виїзді місцевий "Терек" — 1:0 і посідають четверте місце.

Казанці вийшли на поле без групи основних футболістів — Сесара Наваса, Боккетті, Рязанцева. Імовірно, тренер приберіг їх для київського матчу. Поєдинок пройшов у рівній боротьбі. Гольових моментів було обмаль. Єдиний гол за 5 хвилин до закінчення зустрічі забив півзахисник Алан Касаєв. Він був найактивнішим гравцем у складі гостей.

 

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд

"Динамо" (Київ, Україна) — "Рубін" (Казань, Росія)

26 липня. Київ. Стадіон "Динамо" ім. Лобановського. Початок матчу — 21.00 (київський час). Суддя: Фернандес Борбалан (Іспанія). ТБ: "2+2"

 

Зараз ви читаєте новину «Бердиєв перебудовує гру "Рубіна"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути