середа, 01 квітня 2020 21:00

Зубкову треба йти шляхом Яремчука та Малиновського

Зубкову треба йти шляхом Яремчука та Малиновського
Олександр Зубков став зіркою чемпіонату Угорщини. Фото: ФК "Ференцварош"

23-річний український півзахисник Олександр Зубков потрапив в сферу інтересів відразу декількох європейських клубів. Ним зацікавилися італійська "Сампдорія", бельгійські "Гент" та "Генк", а також команди із Німеччини та Данії.

Зубков проводить сильний сезон в складі угорського "Ференцвароша". Він - один із лідерів клубу. Команда Сергія Реброва впевнено лідирує в чемпіонаті Угорщини, випереджаючи "МОЛ Віді" на 3 очки та маючи дві гри у запасі. "Ференцварош" у поточному сезоні претендував на вихід в груповий раунд Ліги чемпіонів та зміг себе показати в Лізі Європи. Підопічні Реброва до останнього туру претендували на вихід у плейоф. "Ференцварош" взяв 4 очки у двох матчах проти російського ЦСКА, але відсутність досвіду не дозволила команді пройти до наступного кола.

Сила "Ференцвароша" у роботі головного тренера Сергія Реброва. Клас гравців залишається невисоким

Влітку "Ференцварош" втратив українського вінгера Івана Петряка, який був одним із лідерів команди у минулому сезоні. Йому на заміну був орендований Зубков. Контракт гравця належить донецькому "Шахтарю", але Олександр виступав за "Маріуполь".

Зубков із першого сезону зміг проявити себе в Угорщині. Тренер Сергій Ребров ставить швидкий контратакувальний футбол, де гравці мають мати хорошу дистанційну швидкість. Саме під таку модель гри максимально підходить Олександр.

У матчах єврокубків Зубкову бракувало стабільності. Були хороші відрізки, а бувало, що гравець просто розчиняється на полі. Рівень чемпіонату Угорщини відверто слабкий. Іван Петряк після сезону перебування на лавці "Шахтаря" та матчів на позиції правого захисника відразу став в Угорщині топфутболістом. Щось подібне відбулося із Зубковим. Сила "Ференцвароша" у роботі головного тренера Сергія Реброва. Клас гравців залишається невисоким.

У позиційній атаці та відсутності вільних зон у футболіста виникають проблеми. Тому в "Шахтарі" не бачать перспектив для Зубкова і його ігнорує Андрій Шевченко

В такій ситуації доволі ризиковано відразу пробувати свої сили у провідному європейському чемпіонаті. Найкращим варіантом буде перехідна ліга, сильніша за угорську, у якій є передумови для розвитку. Так відбулося у Бельгії із Романом Яремчуком та Русланом Малиновським. Інший варіант для Зубкова: залишитися ще на рік у "Ференцвароші" та сподіватися, що команда зможе у наступному сезоні пробитися у Лігу чемпіонів, або знову буде грати у Лізі Європи. Тоді ціна на гравця ще більше зростає та будуть кращі пропозиції.

Але є дві проблеми. Перша - фінансова. Контракт Зубкова належить "Шахтарю". Донеччани просто так не віддадуть цього футболіста. Потенційним покупцям потрібно серйозно розкрити гаманець.

Друга - Зубков добре себе відчуває, коли має простір. Побудова гри "Ференцвароша" та "Маріуполя" була саме такою - максимально простий футбол. У позиційній атаці та відсутності вільних зон у футболіста виникають проблеми. Тому в "Шахтарі" не бачать перспектив для Зубкова і його ігнорує Андрій Шевченко.



ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шапаренко не бажає прогресувати. А Михайличенко не здатен розкрити потенціал гравця"

Олександр Зубков - вихованець школи донецького "Олімпіка". У 2011 році перейшов до академії "Шахтаря". У сезоні 2014/15 дійшов з командою до фіналу юнацької Ліги УЄФА. У сезоні 2018/19 грав оренді за "Маріуполь", де став одним із лідерів команди. Влітку 2019 року перейшов в оренду до "Ференцвароша". У поточному сезоні провів 28 матчів у всіх турнірах та забив 8 м'ячів.

Зараз ви читаєте новину «Зубкову треба йти шляхом Яремчука та Малиновського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути