пʼятниця, 28 серпня 2015 12:58

"Зорі" забракло імпровізації – чому луганський клуб "вилетів" з єврокубків

"Зорі" забракло імпровізації – чому луганський клуб "вилетів" з єврокубків
Фото: zarya-lugansk.com

Луганська "Зоря" програла матч-відповідь останнього кваліфікаційного раунду Ліги Європи варшавській "Легії" - 2:3 і вибула з турніру. Аналізуємо, чого забракло луганцям у єврокубках.

1. Організованості й концентрації. Як не гірко визнавати, але поляки за обома компонентами обійшли українців. Вони не помилялися після другого-третього пасу, намагалися дорожити м'ячем, грамотніше переходили із оборони в атаку й навпаки. Загалом показали себе більш класною командою. "Зоря" метушилася й не мала плану до подолання в'язкої оборони "Легії".

2. Окрім двох штрафних ударів українці не створили інших нагод для взяття воріт господарів. "Зоря" ще не навчилася грати в один дотик біля карного майданчику суперників. У першому таймі була надія на швидкість і прориви Петряка і Караваєва. У другому – на зріст Будківського. У діях гостей було багато шаблону й мінімум імпровізації. Без творчості на полях Європи робити нічого.

3. Коротка лава запасних. Луганцям ніким було посилити гру. Найкращі часи Ліпартії далеко позаду, якщо вони взагалі були колись. Малиновського поляки стерегли, як зіницю ока. Гільєрме повністю переважав Хомченовського на своєму фланзі. Караваєв нічим не запам'ятався. Для захисників перший пас – велика проблема. Шевченко помилився, коли забивали перший м'яч. Всі ці пазли склалися загалом у закономірну поразку.

4. "Легія" показала українським командам, як треба грати на утримання рахунку. В таких випадках найкраща оборона – контратака. Коли забивався третій м'яч, відразу 5 поляків прибігло в карний майданчик "Зорі". Наші воліють "будувати автобус" біля своїх воріт й відбиватися із останніх сил. Чим це може завершитися - продемонструвала нещодавно "Ворскла".

5. "Зорі"забракло досвіду виступів у європейських кубках. Можливо, у київський грі треба було зіграти максимально "закрито". А тепер хтозна чи пригодиться "Зорі" набутий цього року досвід. Адже мало шансів зберегти команду в її нинішньому вигляді до наступного сезону.

Зараз ви читаєте новину «"Зорі" забракло імпровізації – чому луганський клуб "вилетів" з єврокубків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути