Ексклюзиви
четвер, 10 жовтня 2019 15:12

Золотий м'яч, Роналду податки та діти: Мессі потішив фанатів великим інтерв'ю

Золотий м'яч, Роналду податки та діти: Мессі потішив фанатів великим інтерв'ю
Мессі не вистачає Роналду в чемпіонаті Іспанії. Фото: рейтер

Ліонель Мессі прийшов в ефір каталонського радіо та телебачення RAC1 і розповів про відносини з "Барсою" про це пише "Трибуна"

Про податки

"Були часи, коли я через певні обставини почував себе повністю виснаженим. У мене були певні проблеми з податковою службою, особливо у період із 2013-го по 2014-й.

Це був важкий час для мене і моєї родини. Люди не знають, що відбувалося тоді. Мій випадок виявився першим, тому було так важко. Добре, що дитина була тоді зовсім маленькою, він нічого не розумів. Саме у той непростий час я замислювався про те, щоб виїхати з Іспанії. У мене було багато варіантів, але конкретних пропозицій - ні. Але ці думки приходили не тому, що хотів залишити "Барсу", а через те, що тоді відбувалося.

Про завершення кар'єри

І все ж головне для мене - залишитися тут. Я завжди про це думав, нічого не змінилося. Я хочу завершити кар'єру в "Барселоні", це очевидно. Це не тільки мої почуття до клубу, це сім'я. Я не хочу звалювати на дружбу моїх дітей. Настала моя черга пожити. Ми можемо залишитися тут назавжди".

Про власних дітей

"Мій середній син Маттео дуже любить гнівати старшого брата Тіаго. Наприклад, він голосно святкує голи "Реала", щоб позлити Тіаго. Коли ми граємо в футбол, завжди говорить, що він - команда, якій ми тільки що програли: наприклад, "Ліверпуль" після півфіналу ЛЧ або "Валенсія" після фіналу Кубка.

Середній син радіє голам "Реала"

А ще, коли Маттео погано поводиться, і я ставлю його в кут, він вибігає звідти і голосно кричить: "Кутовий швидко розіграний! Орігі!".

Про Грізманна

"У Барселоні "грати непросто. Будь-якому, хто ріс не в філософії "Барси" і не знає методів, складно адаптуватися. Грізманн звик грати по-іншому, але ми не сумнівалися, що він впишеться в команду, адже це розумний гравець".

Про Неймара

З цієї причини я хотів бачити в команді Неймара. Він один із кращих у світі. Якби ми його підписали, наші шанси на перемогу у всіх турнірах би виросли. Я розумію, що журналісти, в першу чергу, дивилися на інші речі - на те, як він пішов, і це абсолютно логічно. Але я б хотів бачити його в команді, якщо говорити про спортивну складову.

Про Піке

"Піке - дуже розумна і прозора людина. Він говорить те, про що думає, але не думає про те, якими можуть бути наслідки. Він чесний і завжди намагається говорити прямо. Він хороша і весела людина.

Про Роналду

"Хотів, щоб Кріш залишився в Іспанії, але "Реал" і так сильний

Хотів би, щоб Роналду залишився в Іспанії


"Я б хотів, щоб Кріштіану залишився в "Реалі", тому що він був плюсом Ла Ліги, класико і протистояння.

У "Реала" все буде добре, у цій команді прекрасні гравці. Зрозуміло, їм не вистачає Кріштіану, будь-якій команді б його не вистачало".

Про Золотий м'яч

"Я не думаю про рекорд із Золотих м'ячів, я не зациклений на цьому. Чи не засмучусь, якщо не виграю наступного разу. У мене вдома є музей із трофеями. Взяти ще один було б приємно, особливо для дітей, але мій пріоритет - командні трофеї. Що мене дійсно турбує: ми не виграли Лігу чемпіонів".

Про Вальверде

"Ми говорили з Вальверде після "Ліверпуля". Ця поразка була нашою помилкою. Такого не мало статися, особливо після камбека "Роми". Але ми думали про ту гру, і з кожним пропущеним голом ставало все гірше. Це була не помилка тренера. Ми раділи, що він залишився. Так вирішив клуб, і ми хотіли цього.

Раділи, що Вальверде залишився

Думаю, у "Барси" могло б бути більше перемог у Лізі чемпіонів, але думати - одне, а ось реальність - зовсім інше. Ми не змогли показати гідну гру. На жаль, ми не перемагаємо у ЛЧ досить довго".

Про Гвардіолу

"Щороку я викладаюся максимально. Але, думаю, епоха Гвардіоли була особливою. Я значно додав як гравець. Кращий момент кар'єри важко назвати, у мене їх було багато на різних етапах життя. Мабуть, епоха Гвардіоли була найкращою для мене: і як для гравця, і в цілому. Він найкращий тренер Європи. Луїс Енріке зовсім поруч".

Про Хаві та Іньєсту

Було очевидно, що нам буде нелегко без Хаві та Іньєсти. Вони незамінні. У нас було 90% володіння м'ячем, ми повертали його за п'ять секунд. Ми розуміли, що на нас чекає, у нас були хороші півзахисники, але Хаві та Іньєста унікальні. Так що ми трохи змінили систему і філософію команди, щоб все працювало і після їхнього відходу.

Із Хаві буде хороший тренер

Думаю, Хаві-тренер буде дуже схожим на Гвардіолу і піде за його шляхом. Не знаю, застане він мене як гравця в "Барсі". Він поки що формується як тренер.

Про VAR

"Мені подобається VAR, я за нього, але у використанні технології все одно багато незрозумілих моментів, систему поки застосовують не кращим чином. VAR з'явився, але розбіжності залишаються. Хоча насправді VAR потрібен, щоб розвіяти всі сумніви - поки цього немає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мессі опинився в центрі гучного скандалу

Ліонель Мессі - нападник "Барселони" та збірної Аргентини. П'ятиразовий володар призу Золотий м'яч. Шестиразовий володар титулу найкращий футболіст світу за версією ФІФА. Шестиразовий володар Золотого бутса УЄФА. 4 рази вигравав Лігу чемпіонів із "Барселоною" та 10 разів чемпіонат Іспанії.

Зараз ви читаєте новину «Золотий м'яч, Роналду податки та діти: Мессі потішив фанатів великим інтерв'ю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути