четвер, 26 вересня 2019 14:33

Мессі опинився в центрі гучного скандалу

Нападник "Барселони" Ліонель Мессі, ставши лауреатом FIFA The Best-2019, опинився в неприємній ситуації. Від ФІФА вимагають пояснень через помилки у підрахунку голосів.


В середу, 23 вересня, у Мілані відбулася церемонія нагородження FIFA The Best-2019. Переможцем номінації став Ліонель Мессі, набравши 46 балів. Другим став Вірджил ван Дейк, в активі у якого 38 голосів. Третій – португалець Кріштіану Роналду (36 балів).

Футбольну громадськість по-справжньому шокували такі результати. Чимало експертів вважають, що нагороду мусив отримати Вірджил ван Дейк, який був одним із лідерів тріумфатора минулорічної Ліги чемпіонів – "Ліверпуля".

За кілька днів палкі дискусії щодо справедливості цьогорічних результатів почали вщухати. Однак сьогодні історія знову набрала обертів. Можна навіть стверджувати, що тепер це – справжнісінький скандал. Не вперше на адресу ФІФА лунають закиди щодо недоброчесності під час підрахунку голосі, але цього разу маємо чіткі докази маніпуляцій з результатами голосування.

Першим про порушення заявив капітан збірної Нікарагуа Хуан Баррера, зізнавшись, що не голосував за нападника "Барселони" Ліонеля Мессі. У коментарі місцевій пресі Баррера пояснив свої слова: "Я ніколи не голосував за Мессі. Я був здивований, коли прочитав список капітанів, що голосували, і побачив там моє ім'я. Я навіть не голосував. ФІФА стверджує, що надіслала форму для голосування на мою електронну пошту, але насправді я ніколи її не отримував і, отже, не міг проголосувати. Як я міг вибрати Мессі, якщо я навіть не скористався своїм правом голосу".

Якщо заяву капітана Нікарагуа ще можна поставити під сумнів, то головний тренер "Судану" Здравко Логарушіч надав справжні докази махінацій. Згідно з протоколом ФІФА, 53-річний фахівець до своє трійки включив Ліонеля Мессі, Вірджила ван Дейка та Садьйо Мане.

Однак хорватський наставник африканської збірної після заповнення форми сфотографував її. Логарушіч насправді перше місце віддав Мохамеду Салаху, друге – Садьйо Мане, а третє – Кіліану Мбаппе. Тепер від ФІФА вимагають пояснень, як могла трапитися така ситуація. Надіслала офіційний запит до організації також Федерація футболу Єгипту, яка стурбована тим фактом, що ім'я їхнього співвітчизника просто зникло зі списку голосів тренера Судану.

 

Минулого сезону "Барселона" виграла чемпіонат Іспанії, але програла фінал Кубка країни " Валенсії" та не змгла пройти "Ліверпуль" на стадії півфіналу Ліги чемпіонів поступилася "Ліверпулю".

Зараз ви читаєте новину «Мессі опинився в центрі гучного скандалу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути