Ексклюзиви
середа, 17 лютого 2010 16:58

Золоті медалі Ванкувера виготовили зі срібла

Золоті медалі Ванкувера виготовили зі срібла

Ринкова вартість золотої медалі XXI зимових Олімпійських ігор у Ванкувері складає близько $500. Про це пише відомий економічний вісник "The Wall Street Journal".

Невисока ціна нагороди обумовлена тим, що насправді вона зроблена зі срібла, а жовтий колір їй додає золоте напилювання. Срібна медаль коштує вдвічі дешевше, а ось за бронзову не дадуть нічого, оскільки вона не містить дорогоцінних металів.

Призерам Ванкувера вручаються найважчі медалі в історії сучасних Олімпійських і Паралімпійських ігор. Залежно від їх місця на п"єдесталі вага коливається від 500 до 576 грамів, діаметр - 100 міліметрів, а товщина - 6 міліметрів. Золоті медалі виготовлені в основному зі срібла 925-ої проби і покриті тонким шаром золота (по шість грамів на кожну).

Срібні зроблені зі срібла, бронзові - із сплаву міді і олова. Відомо також, що на виробництво всіх нагород (615 для олімпійців і 399 для паралімпійців) пішло 2,05 кг золота, 903 кг міді, 1950 кг срібла.

Нагадаємо, українські олімпійці отримають за золоту медаль $100 тисяч, за срібну - $70 тисяч, а за бронзову - $50 тисяч. Разом зі спортсменами такі самі суми отримають і їх тренери. Поки що українці не здобули жодної медалі.

За матеріалами Liga.net

Зараз ви читаєте новину «Золоті медалі Ванкувера виготовили зі срібла». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути