Ексклюзиви
четвер, 29 липня 2021 18:51

Знову без "золота" - шостий день Олімпіади приніс Україні одну медаль

Знову без "золота" - шостий день Олімпіади приніс Україні одну медаль
Михайло Романчук приніс Україні четверту медаль на Олімпіаді Фото: Gettyimages.com

Шостий день Олімпіади в Токіо приніс збірній України одну медаль. Український плавець Михайло Романчук виборов "бронзу" на дистанції 800 м вільним стилем.

Романчук вважався головним фаворитом фіналу. У кваліфікації він показав рекордний час для Олімпійських ігор. Але повторити успіх Михайло не зміг - показав третій результат та здобув четверту "бронзу" для України. Схоже, що плавець не впорався з тиском відповідальності за результат. Ще один претендент на "золото" не зміг виправдати авансів.

Еліна Світоліна теж не зможе перемогти на Олімпіаді. В півфіналі перша ракетка України нічого не змогла нічого протиставити представниці Чехії Маркеті Водрушевій. Світоліній банально не вистачило сил грати щодня. Ще в першому сеті вона чинила якийсь опір, а другу партію вже віддала. Тепер українська тенісистка побореться за "бронзу" із представницею Казахстану Оленою Рибкіною.

Світоліній не вистачило сил на півфінал

Український боксер Олександр Хижняк без проблем пройшов до другого раунду Олімпіади. Хижняк не залишив шансів японця Юіто Морівакі. У чвертьфіналі українець битиметься з домініканським бійцем Еурі Седеньо.

Українська веслувальниця Вікторія Ус не змогла здобути медалі у другому фіналі. Українка прийшла сьомою в фінальному запливі каное в рамках веслувального слалому. В слалому на байдарках Ус показала восьмий результат.

Українська бронзова призерка Олімпіда Олена Костевич слабко виступила у кваліфікації стрільни з 25 метрів. Костевич показала шостий результат у своєму півфіналі. Цього може не вистачити після другого півфіналу. У фінал проходять вісім найкращих спортсменок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сьогодні на Олімпіаді Україна залишилася без медалей

У медальному заліку збірна України скотилася ще на дві позиції та займає 54-те місце. В активі українців чотири бронзових нагороди.

Лідирують команда Китаю. Японія та США розділяють друге та третє місце відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Знову без "золота" - шостий день Олімпіади приніс Україні одну медаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути