неділя, 12 вересня 2010 13:19

Жіноча збірна України з футболу програла Норвегії

Жіноча збірна України з футболу програла Норвегії
У суботу, 11 вересня, національна жіноча збірна України у Чернігові поступилася в першому матчі відбірного плей-офф ЧС-2011. Підопічні Анатолія Куцева пропустили м"яч у першому таймі, а на початку другого залишились вдесятьох. Надія Баранова відбила удар з 11-метрової позначки, допомігши нашій команді зберегти інтригу в цьому протистоянні.

Дискваліфікація Віри Дятел змусила наставника українок скорегувати звичну тактичну схему. Зокрема, номінальний опорний півзахисник Тетяна Чорна відтягнулася в оборону, а Ірина Василюк була переведена на правий фланг півзахисту. Нарешті атакуючий дует склали 19-річна Тетяна Романенко і досвідчена Світлана Фришко, котру Куцев давненько не випускав на поле з перших хвилин.

Першу половину зустрічі обидві команди провели дуже обережно, піклуючись здебільшого про безпеку власних воріт. Суперниці неодноразово припускалися невимушених помилок, хоча норвежки, в чиєї колекції є одна світова та дві континентальні корони, все ж таки виглядали впевненіше. Їм і посміхнулася вдача, коли після розіграшу кутового та серії рикошетів Марен М"єлде спрямувала м"яч у сітку з близької відстані.

Перша ж атака гостей по перерві завершилася падінням в українському карному майданчику Сесілії Педерсен, після чого рефері впевнено вказала на "точку". Реакція Чорної, з боку якої й було зафіксовано фол, була занадто бурхливою… Як наслідок − червона картка. Розвинути успіх скандинавкам не дозволила наш воротар Надія Баранова. Відбивши "постріл" Тріне Ронінг, вона зберегла інтригу і, головне, заспокоїла своїх партнерок.

Зрівняти рахунок синьо-жовтим не вдалося, хоча Ольга Бойченко настійливо шукала шпаринку на правому фланзі норвезького захисту, Дарина Апанащенко неодноразово прикладалася до м"яча здалеку, а Романенко ледве не втілила у гол передачу зі штрафного Олени Ходирєвої. У підсумку − 0:1, доля протистояння вирішиться у матчі-відповіді, котрий відбудеться 15 вересня.

На післяматчевій прес-конференції головний тренер гостей Елі Ландсем відзначила прогрес у грі українок, поскаржилася на надмірне хвилювання своїх підопічних і висловила задоволення атмосферою, яку створили на чернігівському стадіоні численні глядачі. "Однак ми перемогли і, гадаю, вдома зможемо відстояти потрібний результат", - резюмувала вона.

"Ми поступилися одній з найкращих команд Європи, але з такою Норвегією можна боротися, - зазначив Анатолій Куцев. − Я пересвідчився, що у нашої збірної є харизма, є стержень. Нехай тепер суперниці думають, як побудувати гру проти нас на власному полі".

Учасники відбору були поділені на вісім груп, переможці яких наразі й розігрують чотири путівки у матчах плей-офф. Невдахи стикових зустрічей отримають шанс посперечатися ще за одну вакансію в поєдинках додаткового стикового раунду, а потім − у двобої з представниками зони КОНКАКАФ.

Україна − Норвегія − 0:1

Гол: 0:1 М"єлде (32).

Україна: Баранова, Лишафай, Ходирєва, Чорна, Пекур, Бойченко, Сухорукова (Масальська, 77), Апанащенко, Василюк, Романенко, Фришко (Корнієвець, 69).

На 46-й хвилині вилучена Чорна.

На 47-й хвилині Роннінг не реалізувала пенальті (воротар).

Стикові ігри ЧС-2011

Плей-офф УЄФА

11 вересня

Україна − Норвегія − 0:1
Швеція − Данія − 2:1

Франція − Італія − 0:0

15 вересня
Норвегія − Україна
За матеріалами ФФУ
Зараз ви читаєте новину «Жіноча збірна України з футболу програла Норвегії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути