четвер, 13 травня 2021 16:27

Зінченко обігнав Шевченка і наздогнав Тимощука за кількістю трофеїв у Європі

Зінченко обігнав Шевченка і наздогнав Тимощука за кількістю трофеїв у Європі

Олександр Зінченко, який напередодні виграв з "Манчестер Сіті" третій чемпіонський титул, наздогнав за кількістю європейських топ-трофеїв Анатолія Тимощука. В обох стало по дев'ять трофеїв.

Зінченко може обігнати Тимощука вже цього сезону

24-річний гравець виграв дев'ять титулів лише за чотири сезони в Манчестері. Крім трьох чемпіонських у трофейній кімнаті Олександра є чотири Кубки ліги, Кубок і Суперкубок Англії. Вже цього сезону Зінченко може завоювати з "городянами" десятий трофей. Команда Хосепа Гвардіоли пробилася у фінал Ліги чемпіонів, де їй належить зіграти з лондонським "Челсі", а легальна БК Леон котирує фаворитом протистояння саме "блакитних", на перемогу яких можна поставити з коефіцієнтом 2,11, тоді як на вікторію "синіх" ставки приймають з коефіцієнтом 4,04.

Анатолій Тимощук виграв сім трофеїв з мюнхенською "Баварією" — два чемпіонства, по два Кубки і Суперкубки Німеччини, а також перемога в Лізі чемпіонів. Ще два європейські топтрофеї українець завоював із "Зенітом" — Кубок і Суперкубок УЄФА. За загальним числом титулів вихованець луцької "Волині", звичайно, обходить Зінченка. Тимощук у складі пітерської команди також виграв два чемпіонства і Суперкубок Росії, разом з донецьким "Шахтарем" — ще сім трофеїв (три чемпіонства, три Кубки і один Суперкубок України), а також Кубок і Суперкубок Казахстану в складі "Кайрата".

А що у Шевченка?

Як нагадують новини про спорт, ексфорвард за кар'єру виграв у Європі вісім топтрофеїв. Разом з "Міланом" Шева завоював п'ять трофеїв (перемога в чемпіонаті Італії, Кубок і Суперкубок країни, а також перемога в Лізі чемпіонів і Суперкубку УЄФА). У футболці "Челсі" нинішньому тренерові збірної України підкорився Кубок і Суперкубок Англії, а також Кубок ліги. Ще дев'ять трофеїв легендарний нападаючий виграв з київським "Динамо" (п'ять чемпіонств, три Кубки і один Суперкубок України).

При цьому у Шевченка є найпочесніша індивідуальна винагорода у футболі — "Золотий м'яч-2004". Форварда також шість разів визнавали кращим футболістом України, Тимощука — лише три рази, а Зінченка — поки що жодного разу.

Зараз ви читаєте новину «Зінченко обігнав Шевченка і наздогнав Тимощука за кількістю трофеїв у Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути