Ексклюзиви
понеділок, 16 квітня 2018 20:11

Зінченко - чемпіон Англії: другий після Лужного

У матчі 34-го туру чемпіонату Англії "Манчестер Сіті" здолав "Тоттенгем" (3:1) і завдяки перемозі "Вест Бромвіча" над "Манчестер Юнайтед" за п'ять турів до завершення першості став чемпіоном країни.

Для України це знакова подія, адже кольори "містян" захищає наш земляк Олександр Зінченко, який провів сім ігор в складі " Ман Сіті" в сезоні-2017/18 і цього вистачило для того, аби претендувати на титул чемпіона Англії.

Таким чином, Зінченко став лише другим українцем, який завоював трофей АПЛ. До нього в чемпіонаті Англії перемагав екс-захисник "Арсеналу", а нині помічник головного тренера київського "Динамо", Олег Лужний в 2002-му році.

 

Народився і виріс Олександр Зінченко в Радомишлі Житомирської області. Там же, в дитячій команді "Карпатія", білявий хлопчина робив свої перші кроки у футболі.

У своїй кар'єрі хлопець має досвід виступів в академії донецького "Шахтаря", де носив капітанську пов'язку, виступав у Росії за "Фу" і в Нідерландах - за ПСВ.

Зінченко має діючий контракт з "Манчестер Сіті", який свого часу підписав на п'ять років.

У національній збірній України дебютував в жовтні 2015 року, вийшовши на заміну в домашній грі з іспанцями. А вже в травні 2016- го, вразивши ворота румунів в товариському матчі, Зінченко побив рекорд Андрія Шевченка, ставши наймолодшим автором гола в історії нашої національної команди. На Євро-2016 Олександр був наймолодшим в складі нашої команди.

13 грудня 2017 го в грі проти "Суонсі" Зінченко дебютував за "Ман СітІ" в англійській Прем'єр-лізі. За 17 хвилин до кінця українець замінив Фабіана Делфа на позиції лівого захисника. В матчі з "Ньюкаслом" (3:1), який відбувся 20 січня, українець відіграв усі 90 хвилин, а команда виграла - 3:1.

Найвдалішим для гравця поки залишається поєдинок з "Бернлі", в якому він майже не помилявся - зробив 94 відсотки точних передач.

Гвардіола так його охаректеризував: "У нього є шанс у конкуренції з Менді і Делфі. Ми його любимо, бо він дуже милий і завжди посміхається навіть в погані моменти, а потім працює і працює".

Футболіст не заперечує, що позиція ліворуч в обороні для нього не рідна. Гвардіолі дуже подобаються удари українця. Саме тому під час подач з кута поля той розташовується в зоні підбору і не соромиться бити. Це виключає можливі контратаки і створює загрозу воротам суперника.

В одному з інтерв'ю Зінченко зізнався, що дуже велику роль в його адаптації відіграв екс-півзахисник "Шахтаря" Фернандіньо:

"З ким спілкуюся більше? Фернандіньо, Гюндоган, Сане, Стерлінг. Хоча дуже складно виділити когось одного. Наприклад, як тільки я з'явився в команді, до мене підійшов Венсан Компані та попросив про всі труднощі розповідати йому особисто. Він мені сильно допоміг ". Український чемпіон Англії, півзахисник Манчестер Сіті Олександр Зінченко за останні півроку суттєво наблизився до стартового складу "городян".

До вашої уваги відео екскурсії з Зінченком по Манчестеру, в якому він розповів про своє життя і кар'єру в АПЛ, показав будинок, в якому живе Пеп Гвардіола і зізнався, коли і з ким планує одружитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Манчестер Сіті - чемпіон Англійської Прем`єр ліги

2014-го Зінченко залишив "Шахтар" і відправився шукати щастя в Росію, де агент Юрій Гаврилов пропонував його послуги казанському "Рубіну". Але казанці футболіста не підписав, злякавшись трансферного бана за неправомірну угоду, і наступні півроку Зінченко виступав на першість московського району Мітіно. Після цього в лютому 2015 го його підписала "Уфа".

Зараз ви читаєте новину «Зінченко - чемпіон Англії: другий після Лужного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути