вівторок, 26 березня 2019 00:00

Збірній Люксембургу не вистачило досвіду для того, щоб взяти очки в матчі проти збірної України

Збірній Люксембургу не вистачило досвіду для того, щоб взяти очки в матчі проти збірної України
Циганков відкрив лік забитих м'ячів за збірну України.

Україна перемогла в гостях Люксембург 2:1 та набрала у двох стартових матчах відбору до Євро-2020 4 очки. Хороший результат для стартових матчів.

Збірній України дуже важливо було перемагати в Люксембурзі, щоб ні в якому разі не нівелювати позитивний результат здобутий в першому турі проти Португалії. Нічия проти португальців не буде вартувати нічого без перемоги над Люксембургом.

Андрій Шевченко вирішив зробити ротацію в складі - випустив п'ять нових гравців порівняно з матчем у Лісабоні. Напевно, що таке рішення було логічним. Потрібно було перебудовувати гру, бо проти Португалії потрібно було думати більше про власну оборону, а в матчі із Люксембургом атакувати. Також варто було дати перепочити деяким гравцями, які віддали всі сили в попередній грі. Насамперед, мова про опорника Степаненка, форварда Яремчука та захисників Кривцова та Караваєва. Марлос через травму не міг грати взагалі.

Команда Шевченка вийшла із доволі атакувальним складом. Чистого опорного півзахисника взагалі не було. За цю позицію мав відповідати Руслан Малиновський, який більше орієнтований на атаку. Циганков, Безус та Мораєс мали додати свіжості в атаці.

Андрій Шевченко випустив п'ять нових гравців порівняно з матчем у Лісабоні

Велика ротація не пішла на користь збірній у першому таймі. Безус зовсім випадав із гри. Свіжий правий фланг в особі Циганкова та Бутка має бути активним, але динамівцю та "гірнику" не вистачало розуміння між собою. Мозговий центр поля в особі Малиновського та Зінченка намагався займатися креативом, але підтримку на флангах від Коноплянки та Циганкова зовсім не мав. Тому Жуніор Мораєс залишився на голодному пайку.

В другій половині гри гості збилися на банальний навал. Просто завантажуючи м'яч ближче до воріт суперника. Ніяких дивідендів від цього не було. Допомогти міг тільки випадок, стандарт або індивідуальна майстерність гравців атаки.

Загалом Люксембург абсолютно нічим не поступався збірній України. Якщо на початку гри вони ще побоювалися суперника граючи обережно, то далі на кожну атаку підопічних Шевченка відповідали власною атакою. Відсутність Степаненка в середині поля давала про себе знати. Господарі поля мали не менше моментів біля воріт суперника, ніж українці. Але індивідуальної майстерності не вистачило для того, щоб їх реалізовувати.


Здавалося, що матч завершиться внічию, але на останній хвилині доданого часу, гравець Люксембургу після доволі суперечливого штрафного, зрізав м'яч у власні ворота. Досвіду великих матчів господарям поля якраз не вистачило для того, щоб здобути позитивний результат в грі. Фортуна була на стороні українців.

Люксембург - Україна 1: 2

Гол: Турпель (34) - Циганков (40), Родрігес (90 + 3, аг)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірній України можуть зарахувати технічні поразки за матчі проти Португалії та Люксембурга


Наступний свій матч збірна Україна проведе 7 червня - вдома проти Сербії. Наші вийдуть на цей матч в статусі лідера групи.

Зараз ви читаєте новину «Збірній Люксембургу не вистачило досвіду для того, щоб взяти очки в матчі проти збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути