четвер, 28 червня 2012 12:36

"Збірні України та Швеції заслуговували на вихід з групи"

"Збірні України та Швеції заслуговували на вихід з групи"
Найбільше у мікс-зоні "Олімпійського" чекали на Буффона ФОТО: glamour.ru

Після матчу Англія — Італія чи не вперше під час Євро ігнорую прес-конференцію і йду у мікс-зону. Там журналісти спілкуються з футболістами. На час турніру УЄФА створила на "Олімпійському" величезний лабіринт, яким кожен футболіст має пройти з роздягальні до автобуса.

"У нас є дві мікс-зони. В одній працюють телевізійні журналісти, а тут репортери друкованих видань, веб-сайтів та радіо, - розповідає дівчина-волонтер. - Інколи футболістів буває шкода. Поки дійдуть до кінця, то аж втомлюються."

1:00 — Італійські журналісти обступили плазмовий екран на якому транслюють прес-конференцію Чезаре Пранделлі. Активно записують слова наставника збірної Італії у свої блокноти. Недалеко на підлозі сидять п'ятеро репортерів з ноутбуками на колінах, друкують не відриваючи очей від екрана.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Букмекери вважають Німеччину фаворитом півфіналу з Італією

Більшість репортерів стоять уздовж "паркану", який тягнеться мікс-зоною. Першими з роздягальні виходять резервні футболісти збірної Англії. Їх зупиняють англійські репортери, які розбили свій табір аж у хвості змішаної зони.

"Ти звідки? - запитує невисокий журналіст років 50. - З України? А я приїхав з Нідерландів. Спочатку був у Харкові, а тепер перемістився у Київ. Мені дуже подобаються ваші ціни і організація Євро. Все супер. Засмучує хіба виступ збірної Нідерландів. У нас був слабкий захист. Точніше, його у нас взагалі не було. А от збірна України мені сподобалася. Не очікував, що команда покаже такий футбол. Ви заслуговували на вихід з групи. Так само як і шведи, але Франція та Англія не награли на чвертьфінал". Обоє знизуємо плечима, мовляв "це футбол".

До нас підходить журналістка з Китаю. Запитую, чи багато китайців слідкують за Євро.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збірна Італії перемогла Англію у серії пенальті

"О, ти говориш англійською. У вас не багато людей її знають. Так, ми дуже любимо футбол і слідкуємо за великими турнірами, але рівень нашого внутрішнього чемпіонату не дуже високий. Навіть прихід Анелька та Дрогба не надто змінить ситуацію. Будемо відвертими, вони приїхали, щоб добре заробити. Потрібні кардинальніші та глибші зміни", - розповідає дівчина.

1:30 Мікс-зоною іде Денні Уелбек. Колега дає мені свій фотоапарат і просить зробити фото з футболістом. Нападник збірної Англії йде на контакт.

"Наступного сезону "МЮ" стане чемпіоном" - каже журналіст. Уелбек посміхається.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тренуючи пенальті, не можна відтворити втому і нерви" - Ходжсон

Ешлі Коул цілує у щоку дівчину з прес-служби збірної Англії і прямує до автобуса, ігноруючи пресу. Стівен Джеррард зупиняється біля знайомих англійських репортерів.

"Зі мною ніхто не хоче говорити, - каже німецький журналіст Клаудіо з "S?ddeutsche Zeitung". - Футболісти зупиняються тільки біля своїх."

У цей час мікс-зоною проходить голкіпер італійців Джанлуїджі Буффон. Українські журналісти кидаються до воротаря за автографами та фотографіями. Той не відмовляє.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам пощастило в серії пенальті" - Пранделлі

"У нас так не прийнято, - розповідає Клаудіо. - Журналісти не беруть автографів у футболістів. Хіба син сусіда попросить підписати йому м'яч чи фотографію. Тоді так. Все-таки ми на роботі і хочемо показати, що не вболівальники і не поклоняємось тому чи іншому футболісту."

Клаудіо живе у Мюнхені, часто відвідує матчі "Баварії".

"Мікс-зона там звичайно не така велика, як тут, але також вражаюча, а на кожну прес-конференцію тренера "Баварії" приходить 50 журналістів. Є видання, які кожного дня щось пишуть про клуб. Журналісти годинами чергують біля бази команди, щоб хоч крізь паркан щось побачити. Якщо у когось з гравців нова зачіска чи хтось вийшов на поле з іншого боку, ніж зазвичай, то це вже сенсація. Я б звільнився з такої газети."

ФОТОРЕПОРТАЖ: Руні і Балотеллі по черзі втішали Харта

1:55 Журналістів у мікс-зоні вже значно поменшало. Майже всі футболісти вийшли з роздягальні. Поки не було Маріо Балотеллі та Джо Харта. Мабуть, проходять допінг-контроль. Італійські футболісти, які вийшли у півфінал Євро, посміхаються, виглядають втомленими, але щасливими. Англійці - серйозні. Чи не найдовше з журналістами спілкується Джрджо К'єлліні. Склалося враження, що він травить анекдоти, а не коментує гру.

Балотеллі та Харта я так і не дочекалася. О 2:10 вже спускалася у метро.

Нагадаємо, сьогодні у Варшаві на Національному стадіоні в матчі Німеччина - Італія визначиться другий фіналіст Євро-2012.

Зараз ви читаєте новину «"Збірні України та Швеції заслуговували на вихід з групи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути