пʼятниця, 23 жовтня 2009 12:34

Збірна України з баскетболу залишилась без наставника

Збірна України з баскетболу залишилась без наставника

Вчора президія ФБУ офіційно прийняла відставку Валентина Мельничука з поста головного тренера збірної України. Сам Мельничук з Португалії, де знову працює, на засідання не прилетів. Хто буде його наступником, поки незрозуміло. Відтепер ФБУ вирішила з тренером збірної підписувати контракт не на рік, а з травня по вересень. Тобто на той час, коли збірні безпосередньо готуються і грають.

ФБУ оголошує відкритий конкурс - будь-який фахівець може подати заявку. Вибір найбільш гідного буде зроблено в січні, коли буде проведено жеребкування і стануть відомі наші суперники на майбутній відбірний цикл.

Президент ФБУ Олександр Волков повідомив, що тренер зможе суміщати пост збірної з роботою в клубі: "Якщо тренер - гідний фахівець, він зможе правильно розподілити свої сили. Тим паче, що збірною він займатиметься після закінчення клубного сезону". У числі вимог до кандидатів Волков назвав високі результати на тренерському терені, розуміння нюансів українського баскетболу, а також правильне бачення стратегії розвитку національної збірної.

При цьому не принципово, буде це вітчизняний тренер або легіонер: "Звичайно, ми всі хочемо, щоб це був вітчизняний наставник. Але це не категорично. Якщо буде фінансова можливість скористатися послугами іноземного тренера, то переговори вестимуться".

Ще федерація хоче розширити список міст країни, де може грати збірна. Областям розішлють запити, щоб дізнатися, хто готовий прийняти матчі відбору Евробаскета. Додамо, що посада тренера жіночої збірної, якою керував Брюховецький, теж залишилася вакантною.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Збірна України з баскетболу залишилась без наставника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути