вівторок, 18 серпня 2009 09:07

Євробаскет. Збірна України здобула перемогу над Естонією

Євробаскет. Збірна України здобула перемогу над Естонією

Збірна України здобула надзвичайно важливу виїзну перемогу в рамках турніру за право залишитися в Дивізіоні А, обігравши в овертаймі Естонію з рахунком 75:72.

Гра складалася для українців непросто, незважаючи на те, що Олексій Печеров вже в першій чверті відзначився п"ятнадцятьма очками, додавши до них ще чотири за підсумками наступного ігрового відрізку. Як і в домашньому поєдинку з угорцями, Олексію на майданчику вдавалося практично все – й ефектні данки, й важливі триочкові кидки. Однак налагодити командну гру в нападі підопічним Валентина Мельничука виявилося складніше, ніж організувати оборону. Відчувалася й відсутність Сергія Ліщука та Олега Салтовця. Як наслідок, і першу, й другу десятихвилинку гості закінчили всього лише з двоочковою перевагою – 35:37 на користь України перед великою перервою.

На початку третьої чверті українцям вдався ривок +7, проте господарі, активно підтримувані трибунами, до кінця ігрового відрізку зрівняли рахунок (52:52). Нервова заключна десятихвилинка, під кінець якої естонці випереджали нашу збірну на чотири пункти, на щастя для України, завершилася внічию – Олександр Кольченко вправно реалізував штрафні, а потім ще й зняв м"яча з кошика після кидка суперника, перевівши, таким чином, гру в овер-тайм.

Не менш напруженими видалися заключні хвилини матчу. За рахунку 71:72 на користь Естонії Максим Вільховецький з лінії штрафних вивів нашу команду вперед. Одразу ж Олексій Печеров був першим на підбиранні, а Олександр Кольченко спровокував суперника на фол, однак з першої спроби промазав, змусивши похвилюватися і вболівальників, і тренерський штаб збірної України. Після кидка господарів за п"ять секунд до фінальної сирени м"яч забився в кільці, але вилетів у трисекундну, де на нього вже чекав Печеров. А далі – фол на Олексієві, який забиває перший штрафний і "маже" другий. Невдала спроба кидка естонцями і фінальна сирена, яка означає перемогу підопічних Валентина Мельничука.

В іншому матчі групи "С" Угорщина обіграла Чехію з рахунком 70:55.

Турнір

Зараз ви читаєте новину «Євробаскет. Збірна України здобула перемогу над Естонією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути