вівторок, 17 травня 2022 23:23

Збірна України в товариському матчі перемогла італійський клуб "Емполі"
3

У вівторок, 17 травня, національна збірна України зіграла другий контрольний матч у межах підготовки до стикового поєдинку Чемпіонату світу 2022 року проти Шотландії, який запланований на 1 червня.

Нашу команду приймав на домашній арені італійський клуб "Емполі". Перед початком зустрічі слово надали екстренеру "синьо-жовтих" Андреа Мальдері, котрий входив до штабу Андрія Шевченка. Гімн України виконала Наталка Карпа.

Результат сьогоднішнього матчу не мав жодного значення. Якщо "Боруссію" з Менхенгладбаха ще можна було вважати серйозним спаринг-партнером, то "Емполі - команда, яка перебуває в другій частині турнірної таблиці італійської Серії A. До того ж наставник суперників виставив далеко не основний склад.

Збірній України важливо увійти в ігровий тонус. Особливо це стосується тих гравців, які не мали практики офіційних зустрічей навесні. А легіонерам - пригадати принципи Олександра Петракова, адже вони не грали за національну команду пів року.

Збірна України в товариському матчі перемогла італійський "Емполі"
Фото: скріншот з відео
Збірна України в товариському матчі перемогла італійський "Емполі"
Збірна України в товариському матчі перемогла італійський "Емполі"

"Емполі" несподівано активно розпочав поєдинок. Навіть створив небезпечний момент, проте гравець італійського клубу не влучив у дальній кут. Наша команда оговталася та вирівняла гру ближче до середини тайму. Олександр Піхальонок своїм ударом перевірив пильність воротаря господарів.

На 26-й хв. Україна вийшла вперед. Віктор Циганков, котрий залікував ушкодження та нарешті повернувся на поле, віддав чудовий пас на хід Роману Яремчуку. Наш нападник вирішив не зближуватися з воротарем, а пробити на силу в ближній кут. Голкіпер такого не очікував - 1:0.

На 32-й хв. Яремчук міг оформити дубль. "Синьо-жовті" запресингували господарів, перехопили м'яч, і атаку завершував Роман. "Емполі" врятувала стійка. Тарас Степаненко першим опинився на добиванні, однак пробив неточно.

Наприкінці першої половини зустрічі Циганков незрозумілим чином не реалізував вихід віч-на-віч. Віктор пробив повз ворота. А в атаці у відповідь Україна пропустила. "Емполі" скористався провалом у захисті нашої команди. Андреа Ла Мантія з першої спроби не переграв Андрія П'ятова, зате з другої вколотив м'яч у сітку воріт - 1:1.

Другий тайм розпочався зі взяття воріт італійського клубу. В першій же атаці Яремчук пробив з-за меж штрафного майданчика - воротар відбив перед собою. До м'яча першим підбіг Олександр Караваєв і з невеликим рикошетом від стійки зробив рахунок 2:1.

Склалося враження, що наші футболісти серйозно отримали на горіхи від Петракова в перерві. "Синьо-жовті" вийшли зарядженими та заграли дуже активно. Створили ще кілька моментів, поки Олександр Піхальонок не відзначився ювелірним ударом у дальній кут із гострого кута - 3:1.

На 60-й хв. наставник "Емполі" зробив цілу серію замін. Його підопічні заграли краще та навіть кілька разів потурбували Георгія Бущана, який замінив П'ятова в перерві. Натомість, ледь не отримали четвертий гол у власні ворота. Яремчук занадто хитро хотів перекинути голкіпера господарів, проте той залишився стояти на місці та відвів загрозу.

Надалі обидва тренери вдалися до чималих перестановок, тому темп гри знизився. Зате додалося сумбуру. Єдиною прикрістю стала травма Дениса Попова. Захисник покинув поле за допомогою лікарів.

Сам поєдинок завершився перемогою "синьо-жовтих" із рахунком 3:1. Хоча господарі могли забити вдруге в компенсований час - українців врятувала стійка.

Уже завтра, 18 травня, збірна України проведе контрольний матч у Хорватії проти "Рієки".

Зараз ви читаєте новину «Збірна України в товариському матчі перемогла італійський клуб "Емполі"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути