Ексклюзиви
четвер, 10 лютого 2011 11:28

Збірна України (U-21) зіграла внічию з учасником молодіжного Євро-2011

Збірна України (U-21) зіграла внічию з учасником молодіжного Євро-2011

Молодіжна збірна України зіграла унічию в товариському матчі проти Швейцарії, що проходив у столиці Мальти ? Валлетті. Незважаючи на повну перевагу, українцям довелося відіграватись і в підсумку задовольнитися лише мировою.

Команда Павла Яковенка, що, як і швейцарці, готується до участі в фінальній частині молодіжного ЧЄ-2011 у Данії, розпочала набагато активніше. Синьо-жовті не витрачали багато зусиль, щоб наблизитися до карного майданчика суперників, однак далі справа йшла не вельми успішно.

Мало того, на 20-й хвилині українці несподівано пропустили. Метушня в оборонних порядках призвела до того, що хтось із швейцарців потужно пробив з-під ноги нашого захисника ? Антон Каніболоцький парирував перед собою, а натуралізований нігерієць Інносент Емегара добив м'яча в сітку.

Утім, синьо-жовті відігралися достатньо швидко ? на 35-й хвилині. І знову результат принесла їхня найголовніша зброя ? стандарти. Штрафний із 25 метрів у виконанні Володимира Лисенка увінчався невідпорним ударом головою Артема Путівцева.

Швейцарці спробували огризнутися тим самим, але той таки Емегара спрямував м'яча головою поруч зі штангою. Це був, за великим рахунком, останній напружений момент біля воріт українців. Тоді як на протилежному боці поля небезпека виникала значно частіше.

Українці регулярно створювали моменти, однак з реалізацією не склалося. Все ж таки кидалось у вічі, що гравці ще далекі від оптимальних кондицій. Скажімо, Роман Зозуля не зумів використати два майже чисті виходи віч-на-віч з голкіпером. Не вистачило влучності Богдану Бутку, котрий після розіграшу кутового класно пробив з льоту. А от після чудового пострілу Олега Голодюка м'яч не залетів у ворота, бо захисник в останній момент підставив свій корпус. Таким чином, попри солідну перевагу команда Павла Яковенка зуміла здобути лише нічию.

Нагадаємо, що молодіжна збірна України, обігравши у стиковому раунді команду Нідерландів, пробилася до фінального турніру ЧЄ-2011, який з 11 по 25 червня наступного року прийматимуть датські міста Орхус, Хернінг, Ольборг та Віборг. За результатами жеребкування, збірна України потрапила до групи В, де зустрінеться з Іспанією, Англією та Чехією. Склад іншого квартету сформували Данія, Швейцарія, Ісландія та Білорусь.

Україна (U-21) ? Швейцарія (U-21) ? 1:1

Голи: Емегара 0:1 (20), 1:1 Путівцев (35).

Україна: Каніболоцький (Бойко, 46, Непогодов, 70), Бутко, Кривцов, Путівцев (Курилов, 88), Селін, Пашаєв, Чеснаков-к, Голодюк (Федорчук, 88), Лугачов (Гармаш, 51), Лисенко (Білий, 70), Васін (Зозуля, 46).

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Збірна України (U-21) зіграла внічию з учасником молодіжного Євро-2011». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути