четвер, 03 лютого 2011 16:15

Збірна України отримала суперників у відборі на молодіжне Євро-2013

Збірна України отримала суперників у відборі на молодіжне Євро-2013

За результатами жеребкування кваліфікації молодіжного ЧЄ-2013 збірна України в другій відбірній групі поміряється силами зі Швецією, Фінляндією, Словенією, Литвою та Мальтою. Тоді як переможець молодіжної континентальної першості 2009 року Німеччина отримала в суперники непросту команду Білорусі.

Німецька "молодіжка" не зможе захистити свій титул цього року в Данії, позаяк провалила відбірну кампанію, проте, безумовно, створить чимало проблем білорусам на шляху до фінального турніру ЧЄ-2013, який може стати для сябрів другим поспіль. Компанію фаворитам групи 1 склали Греція, Боснія-Герцеговина, Кіпр та Сан-Марино.

Кривдник Німеччини у відборі до ЧЄ-2011 - Ісландія потрапила до групи 8 разом із фіналістом першості Європи 2009 року Англією, а також Бельгією, Норвегією й Азербайджаном. Дуже потужно виглядає група 5, де зібралися Іспанія, Швейцарія, Хорватія, Грузія та Естонія.

У групі 7 разом із п'ятиразовим чемпіоном Європи Італією за путівку на чергову першість змагатимуться Туреччина, Угорщина, Ірландія, Ліхтенштейн.

А господар ЧЄ-2011 Данія, яка цього року потрапила до фінальної стадії автоматично на правах організатора, розташувалася в групі 4 разом із Сербією, Данією, Північною Ірландією, Македонією і Фарерськими островами.

Збірна Ізраїлю не змагатиметься на кваліфікаційному етапі ЧЄ-2013, оскільки автоматично отримала путівку до фінальної стадії на правах господаря турніру. Інші 52 команди розпочнуть боротьбу з відбірного циклу, на груповому етапі якого вони будуть розбиті на 10 груп: 2 по шість збірних і 8 - по п'ять.

Груповий етап кваліфікації триватиме з 25 березня 2011 року по 10 вересня 2012-го. В рамках кожної групи команди зіграють одна з одною двічі - вдома і на виїзді. Десять переможців груп і чотири найкращі команди, що посядуть другі місця, пізніше зустрінуться між собою в плей-офф. Сім переможців стикових матчів вийдуть до фінального турніру, який у червні 2013 року пройматиме Ізраїль.

Молодіжний чемпіонат Європи-2011 відбудеться у червні цього року в Данії. Окрім господарів, у ньому візьмуть участь збірні України, Білорусі, Чехії, Англії, Ісландії, Іспанії та Швейцарії.

Жеребкування групового етапу кваліфікації ЧЄ-2013

Група 1: Німеччина, Білорусь, Греція, Боснія-Герцеговина, Кіпр, Сан-Марино

Група 2: Швеція, Україна, Фінляндія, Словенія, Литва, Мальта

Група 3: Чехія, Уельс, Вірменія, Чорногорія, Андорра

Група 4: Сербія, Данія, Північна Ірландія, КЮР Македонія, Фарерські острови

Група 5: Іспанія, Швейцарія, Хорватія, Грузія, Естонія

Група 6: Росія, Португалія, Молдова, Польща, Албанія

Група 7: Італія, Туреччина, Угорщина, Ірландія, Ліхтенштейн

Група 8: Англія, Бельгія, Ісландія, Норвегія, Азербайджан

Група 9: Румунія, Франція, Словаччина, Латвія, Казахстан

Група 10: Нідерланди, Австрія, Шотландія, Болгарія, Люксембург

За матеріалами ФФУ

Зараз ви читаєте новину «Збірна України отримала суперників у відборі на молодіжне Євро-2013». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути