понеділок, 09 травня 2011 18:50

Збірна Росії не дозволила українським шаблісткам виграти етап Кубка світу

Збірна Росії не дозволила українським шаблісткам виграти етап Кубка світу

Ольга Харлан завоювала бронзу на етапі Кубка світу з фехтування на шаблях, який проходив в Болоньї (Італія). Пройти у фінал лідерові української команди завадила Олександра Соха з Польщі. Півфінальний поєдинок українки з полячкою завершився з рахунком 15:13 на користь останньої. Чемпіонкою тут стала росіянка Єкатєріна Д'яченко.

Вже у командних змаганнях шаблісток лише одного удару не вистачило Олімпійським чемпіонкам Пекіна Ользі Харлан, Олені Хомрової, Галини Пундик та Ользі Жовнір, щоб завоювати титул чемпіонок етапу Кубка світу. З рахунком 44:45 українки поступилися у фіналі збірній Росії. В поєдинку за "бронзу" китаянки взяли верх над француженками (45:24).

Протягом усіх змагань наші дівчата демонстрували впевнене фехтування. У 1/8 українки перемогли збірну Іспанії 45:32, у чвертьфіналі легко розправилися з кореянками 45:36, а в півфіналі з аналогічним рахунком перемогли своїх давніх суперниць китаянок.

На даний момент жіноча збірна з фехтування на шаблях посідає другу сходинку світового рейтингу. Лідерство належить росіянкам.

Не залишилась без нагород і шпажистка Яна Шемякіна на турнірі категорії "А", який пройшов у ці вихідні в Ріо-де-Жанейро (Бразилія).

У півфіналі Яна поступилася німкені Імке Дупліцер 13:15, яка і виграла турнір.

На шляху до "бронзи" українка перемогла полячок Єву Неліп (в 1/32 фіналу) 15:13 і Маргоджату Березу (в 1/16 фіналу) 15:8, в 1/8 фіналу здобула перемогу над росіянкою Владою Власовою 15:13, а в чвертьфіналі виграла у ще однієї представниці Російської Федерації Тетяни Логунової 13:12.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Росії не дозволила українським шаблісткам виграти етап Кубка світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути