Ексклюзиви
середа, 14 серпня 2013 12:50

Збірна Ізраїлю відвідала Бабин Яр перед матчем з Україною
14

Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Національна збірна Ізраїлю побувала у Бабину Яру перед товариським поєдинком з Україною. Про це наставник "біло-голубих" Елі Гутман розповів учора на прес-конференції.

Нагадаємо, що під час німецької окупації Києва у 1941–1943 роках урочище стало місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і військовополонених.

Гутман прийшов до журналістів у супроводі капітана збірної, екс-гравця англійських "Челсі" та "Ліверпуля" Йоссі Бенаюна. Обидва скромно зачекали поки працівники Ізраїльської футбольної асоціації розгортали рекламний банер, на фоні якого мала пройти прес-конференція. За цей час підписали кілька фото і сфотографувалися з охочими.

"Зустріч з Україною - це наша остання контрольна гра. Попереду у нас матчі відбору на ЧС-2014 проти Азербайджану та Росії, - сказав у вступному слові Гутман. - Завтра ми очікуємо на важкий поєдинок. Це буде гарна перевірка для нас".

Минулого року Ізраїль та України провели товариський матч, який завершився перемогою українців з рахунком 3:2.

"Це був хороший поєдинок. Але з того часу багато змінилося. Україна займає високе місце у своїй відбірній групі (третє). За збірну виступають такі висококласні виконавці, як Ярмоленко, Коноплянка, Тимощук, Девіч та інші. Наша команда покращила свою гру, ми попрацювали над своїми недоліками і вийшли на третє місце у своїй групі (попереду Росія та Португалія)."

Гутман не зможе у київському матчі задіяти кількох травмованих гравців.

"На жаль, у футболі таке трапляється. Знаю, що збірна України також має кадрові втрати. Нам не допоможуть Еран Захаві ("Маккабі" Тель-Авів), Томер Хемед ("Мальорка") та Еліран Атар ("Реймс"). Нам їх не вистачатиме, але решту наших гравців у строю і добре готові до гри."

Збірна Ізраїлю прибула у Київ ще у неділю.

"Більшість часу ми готувалися до гри, провели кілька тренувань. Також ми відвідали Бабин Яр. Це місце дуже важливе для нашої релігії".

Цього тижня "Олімпійський", на якому пройде матч, відсвяткував свій 90-й рік народження.

"Коли хтось святкує ювілей, то він має дарувати подарунки. Тому завтра ми чекаємо на подарунки", - жартує Гутман.

Бенаюн також очікує важкого поєдинку з Україною.

"Ми знаємо, що наш суперник — дуже сильна команда. Українці грали внічию з Англією на "Вемблі" та перемогли Чорногорію на виїзді з рахунком 4:0. Як Елі сказав раніше, для нас це дуже хороший тест проти матчів з Азербайджаном та Росією.

Я пишаюся бути капітаном збірної і вдячний наставнику за довіру та запрошення у команду. Поки я гравець "Челсі", але скоро підпишу контракт з новим клубом. Думаю, за кілька днів все вирішиться. Але поки я не можу його назвати."

Нагадаємо, що поєдинок Україна - Ізраїль відбудеться сьогодні на "Олімпійському". Початок — о 21.00. Пряма телетрансляція на "Інтері". Gazeta.ua вестиме онлайн репортаж.

Зараз ви читаєте новину «Збірна Ізраїлю відвідала Бабин Яр перед матчем з Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути