середа, 18 червня 2008 08:50

Збірна Італії залишила французів на останньому місці в групі С

Збірна Італії залишила французів на останньому місці в групі С
Збірна Італії, вигравши в Цюріху з рахунком 2:0 у команди Франції, вийшла в 1/4 фіналу Євро-2008, зайнявши друге місце в групі С, яку охрестили "групою смерті". Путівку в плей-офф італійцям забезпечила і перемога збірної Нідерландів над Румунією з рахунком 2:0 в паралельному матчі, що проходив в Берні.

Італійські футболісти дуже активно почали зустріч, і вже на 4-ій хвилині Лука Тоні вийшов один на один з голкіпером Грегорі Купе, але пробив мимо воріт.

Перша невдача спіткала французів на 7-ій хвилині, коли пошкодження в силовій боротьбі з опонентом отримав їх плеймейкер Франк Рібері, який сам порушив правила в цьому ігровому епізоді.

На заміну півзахисника вийшов Самір Насрі, але він провів на полі всього 16 хвилин. За фол останньої надії на Тоні арбітр зі Словаччини Любош Міхел призначив пенальті у ворота французів і вилучив захисника Еріка Абідаля. Андреа Пірло прекрасним ударом під перекладину з "точки" відкрив рахунок на 25-ій хвилині, а слідом за цим Насрі був замінений на захисника Жана-Алена Бумсонга.

До перерви один тільки Лука Тоні тричі міг збільшити перевагу Італії, але після його ударів м"яч не потрапляв у ворота. А після штрафного у виконанні Фабіо Гроссо французів від голу врятувала тільки штанга.

Другий тайм почався з атак французів, які навіть в чисельній меншості намагалися контролювати м"яч. Проте, гол знову забили італійці. На 62-ій хвилині Даніеле Де Россі зважився на прямий удар зі штрафного метрів з 30-ти. М"яч, пущений низом, зрикошетив від Тьєррі Анрі, розминувся з Купе і влетів у ворота.

У час, що залишився до фінального свистка, голкіпер італійців Джанлуїджи Буффон отримав свою порцію оплесків за красивий сейв після обвідного удару Каріма Бензема, а Італія втримала "сухий" рахунок - 2:0.

Збірна Італії завоювала другу путівку в 1/4 фіналу Євро-2008 від групи С, поступившись першим місцем збірній Нідерландів. Наступним суперником італійців не турнірі буде команда Іспанії, що гарантувала собі перший рядок в таблиці групи D. Суперник голландців визначиться в протистоянні команд Росії і Швеції 18 червня.

Підсумкове положення команд в групі С: Нідерланди - 9 очок, Італія - 4, Румунія - 2, Франція - 1.

Франція - Італія 0:2

Голи: Пірло, 25 (з пенальті), Де Россі, 62

Франція: Купе, Клерк, Галлас, Абідаль, Евра, Тулалан, Макелеле, Гову (Анелька, 67), Рібері (Насрі, 10, Бумсонг, 26), Бензема, Анрі

Італія: Буффон, Дзамбротта, Пануччі, Кьєлліні, Гроссо, Пірло (Амброзіні, 55), Де Россі, Гаттузо (Аквілані, 81), Перротта (Каморанезі, 64), Тоні, Кассано

Попередження: Евра, 18, Гову, 47, Бумсонг, 72, Анрі, 85 - Пірло, 44, Кьєлліні, 45+3, Гаттузо, 54

Вилучення: Абідаль, 24

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «Збірна Італії залишила французів на останньому місці в групі С». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути