вівторок, 16 жовтня 2012 04:11

Збірна Чорногорії потренувалася на "Олімпійському" без Вучиніча
18

Збірна Чорногорії провела передматчеве тренування на полі "Олімпійського"
Фото: ФОТО: Ірина КОЗЮПА

Національна збірна Чорногорії потренувалася на полі "Олімпійського". Головна новина — відсутність у складі "хоробрих соколів" головного голеадора та зірки Мірко Вучиніча. Нападник "Ювентуса" бореться з високою температурою.

"У Вучиніча три дні тримається висока температура, - каже нам прес-аташе збірної Чорногорії Іван. - Наші лікарі роблять все можливе, щоб поставити футболіста на ноги до матчу з Україною. Мірко для Чорногорії, це Шевченко для України до завершення кар'єри. Тому коли з обойми випадає гравець, особливо такий як Вучиніч, то тренеру треба ламати голову над тактикою і навіть міняти схему гри команди. Але навіть без нього ми у відборі на Євро-2012 зіграли внічию з Англією на виїзді.

Додам, що у нас маленька країна. Населення Чорногорії набагато менше за кількість жителів одного Києва, тому у тренерів немає такого великого вибору, як скажімо у вас. Також в Україні є такі сильні команди, як київське "Динамо" та донецький "Шахтар".

Збірна Чорногорії зіграла свій перший матч 24 березня 2007-го року проти Угорщини. Чорногорці перемогли 2:1. Перший гол в історії збірної на рахунку Вучиніча.

"Я став прес-аташе збірної через шість місяців після її утворення, - продовжує Іван. - Хоч ми і молода команда, у нас досить непогані позиції у рейтингах ФІФА та УЄФА. У відборі на Євро-2012 у нас була хороша переможна серія. Чорногорія перемогла Білорусь, Уельс, Болгарію та Швейцарію. Це дозволило нам піднятися відразу на 10 позицій вгору. В останньому матчі відбору на ЧС-2014 ми перемогли Сан-Марино з рахунком 6:0. Всі відзначили, що Англія забила аутсайдеру на гол менше - 5 м'ячів. Цей матч став найбільш результатвним в історії збірної Чорногорії, хоча було б приємніше перемагати з таким рахунком сильніших суперників."

Домашній стадіон збірної Чорногорії вміщує 20 тисяч вболівальників. "Олімпійський" - 70 тисяч.

"Це не стане проблемою для наших футболістів. Вони вже грали на великих аренах, у тому числі на "Вемблі". Крім того, таких гравців як Вучиніч, Вукчевич, Йоветіч та інших важко чимось здивувати. Вони грають у провідних європейських чемпіонатах, тому звикли до великих арен."

На матчі збірна Чорногорії очікує на підтримку близько 200-х фанів.

"Між країнами немає прямого авіарейсу, тому вболівальників буде не так багато."

Запитую, чи може Іван допомогти після матчу поспілкуватися з російськомовними та англомовними гравцями збірної.

"Ти можеш їх сама зупиняти у змішаній зоні. Наші гравці без проблем ідуть на контакт з пресою. Звичайно все залежить від результату матчу. Коли збірна перемагає, то в інтерв'ю точно ніхто не відмовляє."

Після перших 15-ти хвилин тренування журналістів попросили залишити стадіон. Футболісти та тренерський штаб випромінювали радість і впевненість. Посмішка з обличчя Бранко Брновича взагалі не сходила.

Додамо, що чорногорських журналістів вразив "Олімпійський". Здається, кожен з них зробив фото на фоні поля і трибун.

"Це той самий конференц-зал, що був під час Євро-2012? - запитує один із гостей колегу. Той ствердно киває. - Ого, такий великий". Всього матч будуть висвітлювати близько 15 чорногорських репортерів.

Нагадаємо, матч Україна — Чорногорія пройде 16 жовтна на НСК "Олімпійський" о 21:00. Пряма трансляція на телеканалі "Інтер".

Зараз ви читаєте новину «Збірна Чорногорії потренувалася на "Олімпійському" без Вучиніча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути