Ексклюзиви
пʼятниця, 09 листопада 2018 15:10

Завдяки молодим футболістам "Динамо" майже гарантувало собі прохід до плей-оф Ліги Європи

"Динамо" на Олімпійському переграло французький "Ренн" 3:1. Таким чином зробивши вагому заявку на проходження до наступного раунду Ліги Європи.

Спарені матчі у 3 та 4 турі групової стадії Ліги Європи були вирішальними у боротьбі за вихід із групи. У стартових поєдинках "Динамо" двічі зіграло 2:2 із "Астаною" та " Яблунцем", пропустивши на останніх хвилинних гри. Тому в 2 матчах із "Ренном" потрібно було брати максимум очком для здобуття першого місця в групі. Завдання не найпростіше, враховуючи, що із всіх суперників саме "Ренн" після жеребкування вважався головним конкурентом "Динамо" за перше місце в групі.

Перед матчем непокоїла психологічна форма гравців "Динамо". Все-таки останні 2 гри у чемпіонаті вони програли. Футболісти десь могли втратити впевненість у собі, особливо після голу на останніх хвилинах у матчі проти "Шахтаря". З іншої сторони, потрібно було реабілітуватися за останні результати перед власними вболівальниками.

На жаль, травмувався лівий захисник Піваріч. Хорват пропустить 10 днів. Це не має стати великою проблемою, бо в останніх матчах гарно себе проявляє молодий Миколенко. Беседін поки ще залишається поза грою через травму, але скоро має вже повернутися до основної групи. Тому альтернативи Вербічу на вістрі атаки не було. Шепелев пропускає матч через вилучення у попередній грі у Франції. Незрозумілою була ігрова форма захисника Кадара через 3-матчеву дискваліфікацію у чемпіонаті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гравець "Динамо" пропустить матч із "Ренном"

Справи "Ренну" у чемпіонаті Франції йдуть не кращим чином. Команда знаходиться у середині турнірної таблиці. Вболівальники критикують команду за відсутність результату та хорошої гри. Тренер гостей Сябрі Лямуші не привіз до Києва провідного півзахисника Граньє. Також був відсутній ще один гравець середини поля швед Йоханссон. Через травму залишився у Франції основний воротар. Головна зірка французів колишній форвард " ПСЖ" Бен Арфа перед грою не тренувався. У наставника "Ренна" проблем вистачало.
Цей матч ще був цікавий тим, що у складі "Ренну" грає форвард Мбай Ньянг, орендований із "Мілану". ЗМІ сватали сенегальця наприкінці літа до "Динамо". Але він все-таки перейшов до чемпіонату Франції. Але до Києва все ж приїхав, щоправда, у ролі суперника.

Обидві команди не могли розраховувати на всіх кращих своїх гравців

У турнірному значенні матч мав велике значення для обох команд. "Динамо" бажано було, звичайно, перемагати, щоб забезпечити майже прохід до наступної стадії Ліги Європи та боротися за перше місце у групі, а "Ренну" потрібно було перемагати заради подальших перспектив боротьби за плей-оф. До цього у підопічних Лямуші у 3 матчах була тільки одна перемога.

Олександр Хацкевич здивував складом. У старті відразу вийшло 2 бразильці – Сідклей і Че Че. Це свідчило про бажання білоруського тренера атакувати та було відповіддю на погану форму Гармаша та Сидорчука. Тим паче, що "Ренн" мав проблеми в середині поля. Сябрі Лямуши виставив у стартовому складі двох форвардів – Бен Афра та талановитого Сарра. Це свідчило, що гості теж приїхали за перемогою.

Обох суперників задовільняла тільки перемога

В першому таймі вирішальним фактором була перевага киян у середині поля. Динамівці раз за разом наближалися до воріт суперника. Мали всі можливості закривати питання про переможця. Напевно, що така активність стала сюрпризом для гостей. Але кияни не змогли розпорядитися своїми моментами. "Ренн" намагався грати на зустрічних курсах, але гравцям гостей не вистачало зіграності без втрати провідних гравців у середині поля.

У другій половині гра вирівнялася. Гості великими силами пішли у перед. Мали свої моменти. Вирішальним став гол Миколенка після стандарту. Фактично після цього гра завершилася. "Динамо" забило ще раз, мали шанси довести рахунок до непристойного в контратаках, але під кінець матчу збавили обороти. Дозволили гостям забити гол престижу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хацкевич розповів, що його не влаштувало в матчі з "Ренном"

  Віталій Миколенко в останніх матчах демонструє високий рівень
Віталій Миколенко в останніх матчах демонструє високий рівень

Сильний матч провели молоді футболісти "Динамо". Віталій Миколенко був господарем лівого флангу. Забив вирішальний другий гол. Микола Шапаренко в середині поля був справжнім " моторчиком" команди. Розганяв атаки "Динамо", брав на себе ініціативу, забив чудовий третій гол обвідним ударом. Після вдалого матчу цих молодих футболістів проти "Шахтаря" було цікаво спостерігати за Миколенком та Шапаренком у Лізі Європи. Вони тільки підтвердили свій великий потенціал, допомігши своїми голами здолати "Ренн" . Шапаренко стає ключовим гравцем команди. У 3 останніх матчах "Динамо" він забив 4 голи у ворота суперників

Динамо" перемогло завдяки молодим футболістам

Важливо у цій ситуації – стабільність. У наступних матчах "Динамо" має здобувати не тільки результат, але і залишати гру, бажання, а молоді футболісти підтвереджувати свій клас. Зараз гра Шапаренка та Миколенка виглядає ковтком свіжого повітря на фоні старожилів "Динамо". Важливо цей процес не тільки продовжити, але і збільшити. У системі київського клубу вистачає талановитих молодих гравців. А от Гармашу, Сидорчуку та ще низці гравців варто серйозно задуматися над своїм становищем у клубі. Вони мають бути лідерами, а програють конкуренцію молодими футболістам.

  Турнірна таблиця після чотирьох зіграних турів
Турнірна таблиця після чотирьох зіграних турів

"Динамо" провело один із кращих матчів у сезоні, здобувши для себе важливу перемогу в Лізі Європи. Але це на фоні проблем суперника. Потрібно не тільки продовжити почате, але і спробувати розвинути успіх у наступних матчах.


"Динамо" для проходу у плей-оф Ліги Європи потрібно у 2 матчах набрати 1 очко.

Зараз ви читаєте новину «Завдяки молодим футболістам "Динамо" майже гарантувало собі прохід до плей-оф Ліги Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути