Ексклюзиви
четвер, 20 лютого 2020 22:34

"Шахтар" переміг заслужено - головні висновки після матчу з "Бенфікою"

"Шахтар" переміг заслужено - головні висновки після матчу з "Бенфікою"
Віктор Коваленко приніс "Шахтарю" перемогу. Фото: з відритих джерел

У першому матчі 1/16 Ліги Європи "Шахтар" в Харкові переміг "Бенфіку" - 2:1

Що потрібно знати про матч?

"Шахтар" мав кадрові проблеми. Луїш Каштру не міг розраховувати на Додо, Манора Соломона . Перший - дискваліфікований, а другий - пропускав гру через травму. Обидва футболісти зарекомендували себе вмінням посилювати гру після виходу на заміну.

"Бенфіка" виставила не найсильніший склад. На лавці запасних опинився головний нападник команди Вінісіус, один із лідерів команди Рафа Сілва. Головний зимовий новачок опорник Юліан Вайгль взагалі опинився поза заявкою. В складі португальської команди вийшли молоді гравці або резервісти. Це можна пояснити тим, що у неділю на "Бенфіку" чекає важливий матч чемпіонату проти "Жиль Вісенте"

"Шахтар" виграв середину поля. Господарі володіли територіальною та ігровою перевагою. Гості часто не витримували високого пресингу від суперника та помилялися у простих ситуаціях. Але слабка реалізація моментів та надійна гра голкіпера Влаходіміса не дозволила забити більше.

"Шахтар" переважав суперника у середині поля

Система VAR скасувала два забитих м'ячі. У першому таймі після відео повтору був скасований гол Марлоса. У другому таймі система відеоповтору скасувала вже гол у ворота "Шахтаря". Щоправда, був призначений пенальті у ворота Андрія П'ятова у тому епізоді.

Лідери "гірників" провели слабкий матч. Тайсон абсолютно не був схожий на себе самого першої частини сезону. Бразилець не вів гру команди. Швидкісні якості Марлоса ще більше впали. Роль лідерів на себе взяли Ісмаїлі та Алан Патрик.

"Шахтар" переміг закономірно. "Гірники" більше контролювати м'яч, нівелювали сильні сторони суперника, більше атакували та створили небезпечних моментів біля воріт суперника. Бракувало талану та майстерності, щоб перемогти із кращою різницею забитих м'ячі.

Результат влаштував "Бенфіку". Португальці приїхали до Харкова за нічиєю або мінімальною поразкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нічого хорошого у цій Лізі Європи на "Шахтар" не чекає" - Андронов

Повторний матч відбудеться 27 лютого у Лісабоні. Початок гри - о 22.00 за Києвом.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" переміг заслужено - головні висновки після матчу з "Бенфікою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути