Ексклюзиви
пʼятниця, 08 грудня 2017 00:33

"Зоря" програла вирішальну гру в Лізі Європи

"Зоря" програла вирішальну гру в Лізі Європи
"Зоря" не змогла впоратися з "Атлетіком" у вирішальному матчі Ліги Європи. Фото: afp.com

Луганська "Зоря" програла у Львові вирішальний матч за вихід у стадію плей-офф Ліги Європи "Атлетіку" з Більбао 0:2 і вибула з турніру.

Луганці з перших хвилин намагалися заволодіти ініціативою. Підопічні Вернидуба старалися максимально швидко доправляти м'яч у лінію атаки. На перших хвилинах найнебезпечнішим в українського клубу був бразилець Юрі. Однак невдовзі форвард отримав пошкодження і перестав бути помітним на полі.

Натомість розігралися гості. В одній із атак баски навіть забили гол, який, на наше щастя скасував помічник головного арбітра, уздрівши офсайд там, де його не було.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вернидуб розповів про причини поразки "Зорі" в Естерсунді

Освоївшись остаточно, футболісти із Більбао провели кілька небезпечних атак, які, однак успіху не принесли. У ці хвилини здавалося, що гол у ворота "Зорі" – лише питання часу, але луганці в першому таймі вистояли.

У другій половині гри розігрався 37-річний форвард гостей Адуріс. Спочатку він легко оббіг Андрієвського й пробив із району 11-метрової позначки, але виручив Лунін. Згодом, після штафного невідпорно пробив головою 0:1.

"Зоря" кинулася відігруватися й наразилася на кілька небезпечних контратак. Видно було, що українським футболістам банально бракує майстерності. А невдовзі Рауль Гарсія при повній бездіяльності захисників подвоїв рахунок і зняв усі запитання щодо переможця матчу й володаря другої путівки в 1/16 фіналу Ліги Європи.

За великим рахунком "Зоря" в цьому розіграші аж ніяк не награла на вихід до наступного етапу.

"Атлетик" виграв групу, бо в паралельному матчі "Герта" розійшлася миром із "Естерсундом" 1:1.

Зоря: Лунін - Гордієнко, Харатін, Сваток, Сухоцький - Бабенко, Андрієвський - Караваев, Громов, Луньов (Кабаєв, 46) – Юрі (Сілас, 62).

Атлетик: Эррерін - Лекуе, Нуньєс, Ляпорт, Баленсіага - Сан Хосе, Ріко - Вільямс, Гарсія (Ачече, 90), Сусаєта – Адуріс (Меріно, 89).

Попередження: Луньов, Андрієвський

Голи: Адуріс, 70, Рауль Гарсія, 86

В ще одному матчі дня "Динамо" в Києві здобуло перемогу над сербським "Партизаном" і забезпечило собі перше місце в групі. Суперника в 1/16 фіналу динамівці дізнаються в понеділок, 11 грудня, під час жеребкування, яке відбудеться в швейцарському Ньоні о 14.00. Перші матчі пройдуть 15 лютого майбутнього року.

Зараз ви читаєте новину «"Зоря" програла вирішальну гру в Лізі Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути