субота, 25 березня 2017 12:38

"Зараз ми футбольні карлики"

"Зараз ми футбольні карлики"
Федорчук: "Диво Шевченко-тренер не створить". Фото з інтернету

Тренер і футбольний експерт Олег Федорчук прокоментував результат поєдинку синьо-жовтих з хорватами.

"Україні не треба тішити себе ілюзіями. Ми – футбольні карлики, які намагаються грати із класними командами із позиції сили. Робимо безліч передач і почуваємося збірною Іспанії чи Франції в їх кращі роки. Для чого це? Португалія з набагато технічнішими футболістами доставляє м'яч до штрафної в кілька передач. Це те, чому вчив Лобановський. У нього в захисті грало сім людей. Потім ішла довга передача за спину захисникам. І в атаку вже бігла вся команда, що вимагало неймовірної фізичної готовності.

Тому зараз нам треба відкинути рожеві окуляри. Ми не розуміємо суті футболу. Ніякого дива тренер-Шевченко нам не створить. Так, він говорить на прес-конференціях розлогіше, ніж його попередник. Так, у нього зіркові помічники. Але нам треба вчитися бути скромнішими на полі. Дивитися, за рахунок чого досягають успіху та ж Ісландія чи Швеція. Навчитися простих речей: не вибивати м'яч аби куди, а давати довгий пас. Обов'язково за спини захисників. Так, скептики скажуть, що цей стиль називається бий-біжи. Їм байдуже, що за потреби так грає "Реал" і "Челсі". В Англії в найкращій лізі світу кожну третю атаку розпочинають воротарі, які навчилися давати довгий пас. А наш воротар лише віддає на ближнього.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шевченко прокоментував свою першу поразку в кар'єрі тренера

Треба перестати дивитися на магію імен. Влітку на чемпіонаті Європи Віктор Коваленко був найгіршим. Хлопцю треба було дати банально перепочити. Якщо він талановитий, то проб'є собі дорогу. Не треба з нього й Зінченка ліпити зірок. Адже видно, що зараз не ліпиться ніяк.

Нам не треба красоти на полі, а треба раціональності", - говорить Олег Вікторович.

Збірна України на виїзді програла ключовий матч кваліфікації КС-2018 команді Хорватії. Після цієї поразки команда Андрія Шевченка опустилася на третє місце в групі I.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз ми футбольні карлики"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути