четвер, 22 жовтня 2009 10:58

Запорізький "Металург" очолив український фахівець

Запорізький "Металург" очолив український фахівець

Один з найуспішніших українських тренерів, які працював із зарубіжними клубами, запрошений на посаду головного тренера запорізької команди.

Досьє: Григорчук Роман Йосипович. Народився 22 березня 1965 року в місті Коломия. Починав грати в чемпіонаті України серед колективів фізкультури, в клубах "Бережани" і "Темп" (Шепетівка). Впродовж трьох років виступав за "Прикарпаття" з Івано-Франківська, потім продовжив кар"єру в австрійському "Санкт-Пельтені" і польській "Петрохімії". Після чого повернувся до України і в сезоні 1995/1996 грав у складі криворізького "Кривбаса". Сезон 1996/1997 Роман Григорчук провів у складі підмосковного "Сатурна" з Раменського.

У 1998 році Роман Григорчук перейшов у латвійський "Дінабург", де був спочатку асистентом головного тренера, а з 2000 року обійняв посаду головного тренера команди. У 2005 році Роман Григорчук був запрошений на посаду головного тренера в клуб "Вентспілс", з яким тричі поспіль (2006, 2007, 2008) вигравав звання чемпіона Латвії і двічі (2005, 2007) ставав володарем Кубка Латвії. Крім того, "Вентспілс" під керівництвом Романа Григорчука брав участь у фіналах Кубка чемпіонів Співдружності (2007) і Балтійської ліги (2007).

Прес-служба ФК "Металург"

Зараз ви читаєте новину «Запорізький "Металург" очолив український фахівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути