вівторок, 07 вересня 2010 15:53

Заблокованим чилійським шахтарям покажуть матч збірної України

Заблокованим чилійським шахтарям покажуть матч збірної України

Чилійські гірники, які опинилися заблокованими в шахті на глибині 700 метрів, зможуть побачити матч своєї національної збірної з футболу.

Сьогодні, 7 вересня, на проекторі завдяки оптико-волоконному кабелю шахтарям покажуть поєдинок їхніх співвітчизників з українською збірною, який відбудеться в Києві, повідомляє Corriere della Sera.

Нагадаємо, що аварія на глибині 700 метрів на невеликому руднику, розташованому в 50 кілометрах від чилійського міста Копіапо, сталася 5 серпня. Заблокованими під землею виявилися 32 чилійця і один болівієць.

23 серпня рятувальникам вдалося пробурити вузький отвір в укриття, де знаходилися гірники.

Незабаром з гірниками вдалося встановити телефонний зв"язок, а через канал діаметром вісім сантиметрів шахтарям з поверхні переправили перші партії рідкого харчування, води, кисню, медикаментів. Пізніше їм передали гральні карти, чилійський прапор, ікони, релігійні статуетки і розп"яття, а двох курців забезпечили сигаретами. 2 вересня вперше була доставлена гаряча їжа.

31 серпня чилійські рятувальники почали бурити тунель, через який планується евакуювати шахтарів на поверхню. Очікується, що рятувальна операція займе 3-4 місяці.

Матч між українською і чилійської збірними відбудеться у вівторок, 7 вересня, в Києві на стадіоні "Динамо" імені Валерія Лобановського. Початок поєдинку о 21:00. Пряма трансляція на телеканалі Інтер.

За матеріалами Korrespondent

Зараз ви читаєте новину «Заблокованим чилійським шахтарям покажуть матч збірної України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути