четвер, 13 грудня 2018 09:54

"За вдалих обставин "Шахтар" може поборотися за трофей Ліги Європи" – Грачов

"За вдалих обставин "Шахтар" може поборотися за трофей Ліги Європи" – Грачов
Грачов вважає, що Шахтарю не вдалося компенсувати літні втрати

Колишній нападник "Шахтаря" Віктор Грачов прокоментував нічию своєї команди – 1:1 у матчі з французьким "Ліоном". Цей результат не дозволив донеччанам вийти до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

"Після того, як улітку з команди пішли Фред, Бернард і Ферейра, "Шахтарю" було дуже важко розраховувати на вихід із групи у Лізі чемпіонів, – каже Віктор Олександрович. – Думати інакше – бути наївним ідеалістом. Загальний клас виконавців суттєво знизився, бо рівноцінної заміни тим, що пішли, не було. Молоді ще не готові грати так, як це робили Фред і Бернард. До того ж почали здавати ті з українців, хто був "залізним" гравцем основи. Фактично, від матчу до матчу команду тягнули Тайсон та Ісмаілі. У матчах проти лідера групи "Манчестер Сіті" "гірники" провалилися із загальним рахунком – 0:9. Увесь цей комплекс і призвів до невиконання завдання".

Фактично, від матчу до матчу команду тягнули Тайсон та Ісмаілі



Віктор Олександрович бідкається, що "гірники" не навчилися грати від оборони.

"Це давня хвороба "Шахтаря". Команда просто не вміє грати весь час у захисті, бо ні з ким у чемпіонаті України не закривається. Не вистачає потрібного досвіду. А для "Ліона" така гра звична. Команда гарно тримала м'яч, гравці вміло зображали страждання від болю на останніх хвилинах гри. Не варто забувати, що навіть на виїзді "Ліон" грав у свою гру і створив більше моментів, аніж ми. Склад у французів дуже рівний, преса називає фантастичні суми, в які оцінюються їхні лідери. Тому, зі стратегічної точки зору, вихід "Ліона" – не дивина. Згадайте, що за 2 тури до завершення "Шахтар" був на останньому місці в групі. Тобто все могло завершитися значно гірше. І при цьому ми зуміли повернутися в гру й до останньої хвилини претендували на вихід із групи".

Грачов каже, що у Лізі Європи "Шахтарю" буде легше.

"Команда обіб'ється, посилиться склад, мають додати нові бразильці. За вдалих обставин можна поборотися і за головний трофей плюс підготувати команду до наступного старту в Лізі Чемпіонів. Тренери можуть спокійно попрацювати, визначити слабкі місця, підлатати дірки. Упевнений, що весняний "Шахтар" буде сильніший за нинішній. Команда на старті нового циклу в своїй історії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахтар - Ліон 1:1, відеоогляд матчу, прес-конференція Фонсеки

Окрім "Шахтаря", у 1/16 Ліги Європи гратиме київське "Динамо"

Зараз ви читаєте новину «"За вдалих обставин "Шахтар" може поборотися за трофей Ліги Європи" – Грачов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути