пʼятниця, 23 вересня 2011 14:08

"За сучасним футболом Сьомін не стежить" - Уткін

"За сучасним футболом Сьомін не стежить" - Уткін

Юрій Сьомін відстав від сучасного футболу. Таку думку в своєму блозі на сайті sports.ru висловив відомий російський коментатор Василь Уткін. Зокрема, він прокоментував висловлювання тренера в одному з інтерв'ю про те, що тактика гри з п'ятьма захисниками - тимчасове явище. При тому, що у разі потреби нею не соромиться користуватися сама "Барселона".

"Це просто дивовижно, що у побудови з п'ятьма захисниками, за словами Сьоміна, "немає майбутнього". Думка блищить новизною тим яскравіше, що з нового сезону такого роду побудовe награє в деяких матчах така глуха командеха, як "Барселона". Награє як варіант. Додає думки логіки та обставина, що, зіткнувшись з такою побудовою, київське "Динамо" вилетіло з кваліфікації Ліги чемпіонів, програвши "Рубіну", - відзначає Уткін.

"Маститий тренер каже, що з такою тактикою чемпіоном не стати. Тут ми опустимо обставину, що команди Юрія Павловича дуже давно не бували чемпіонами, на відміну від тих же бердиевскіх або гвардьольскіх. Важливо не це. Важливо те, що побудова з п'ятьма захисниками - воно ж куди правильніше може бути названо побудовою з трьома центральними захисниками, до речі - використовується сьогодні не в якості основного, але виключно як варіант", - додав коментатор.

Саме тому "Динамо" не пройшло "Рубін" в Лізі Чемпіонів, вважає Уткін.

"Слова Сьоміна про те, що команда була деморалізована швидким голом у першому матчі, смішні, тому що якщо це здатне деморалізувати команду в двораундовому поєдинку, то їй нема чого робити в чемпіонській Лізі просто з міркувань класу. Саме в якості варіанту буде використовувати таку гру "Барселона", саме в якості варіанту нею володіє, наприклад,"Зеніт" Спаллетті. Тобто маститий тренер говорить нісенітницю.

Він взагалі не розібрався ні в особливостях застосування даної тактики, ні в тому, що вона здатна дати команді. Все це наводить на думки, що за сучасним футболом Юрій Сьомін давно не стежить", - резюмував коментатор.

"Сьомін - тренер уповільненої дії. Але він вже не вибухне. Потікає - і перестане", - додав він.

Нагадаємо, у кваліфікації Ліги Чемпіонів "Динамо" за сумою двох матчів програло казанському "Рубіну" із загальним рахунком 1:4.

Зараз ви читаєте новину «"За сучасним футболом Сьомін не стежить" - Уткін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути