Ексклюзиви
пʼятниця, 19 березня 2010 10:27

За шість днів Паралімпіади українці завоювали 15 медалей

За шість днів Паралімпіади українці завоювали 15 медалей

Шостий день Паралімпіади-2010 у Ванкувері приніс Україні три медалі - золото, срібло і бронзу. Таким чином у доробку нашої команди – 15 медалей, серед яких 4 золоті, 5 срібних та 6 бронзових нагород.

Лижна траса була прихильною до трьох наших спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату, які виступали стоячи.

Серед дівчаток на дистанції 5 км переможницями стали Олександра Кононова (золото) та Юля Батенкова (срібло). До речі, Юля, яка так близька була від золотої нагороди, програла подрузі по команді лише 2, 6 секунд. Примхлива фортуна вже вдруге посміхається Олександрі.

Наш Григорій Вовчинський став третім у гонці на дистанції 10 км, хоча й стартував не досить вдало. Лише 2 секунди відділили Григорія від другого місця у змаганнях.

Не пощастило на лижній трасі нашому Олегу Мунцу – він травмувався і, незважаючи на біль, з травмою руки дійшов до фінішу п"ятим.

Уже в кінці гоночного дня зовсім трохи не вистачило Юрі Костюку, щоб стати бронзовим медалістом у лижних гонках на дистанції 10 км.

Для спортсменів, які стартували вже по обіді, погода приготувала сюрприз – вранішнє сонечко розпекло трасу, і сніг з розсипчастого став важким на липким… Це не допомогло нашим спортсменкам - Олені Юрковській, Людмилі Павленко, Надії Стефурак та Тетяні Тимошенко, які бігли на дистанції 5 км. Найкращим результатом у цій гонці стали 4 та 5 місце для нашої команди: Олена стала четвертою, 3,3 секунди уступивши бронзовій нагороді, Люда Павленко стала п"ятою.

У п"ятницю у команди вихідний. Тому наші спортсмени зможуть націлитися на наступний естафетний день – 20 березня.

У загальнокомандному заліку наші паралімпійці посідають друге місце за загальною кількістю медалей, але значно поступаються німцям за медалями вищої проби. Лідирують росіяни.

За матеріалами ТСН, Рaralympic.org.ua

Зараз ви читаєте новину «За шість днів Паралімпіади українці завоювали 15 медалей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути