середа, 09 травня 2018 23:32

За рахунок чого "Шахтар" переграв "Динамо"

За рахунок чого "Шахтар" переграв "Динамо"
Шахтар виграв Кубок України з футболу-2018. Фото: Апостроф

Донецький "Шахтар" впевнено переграв київське "Динамо" (2:0) та виграв Кубок України.

Gazeta.ua проаналізує, за рахунок чого "гірникам" вдалось здобути перемогу та чого не вистачило "динамівцім".

1. Індивідульні помилки гравців "Динамо". Обидва пропущені м'ячі наслідок індивідуальних помилок "біло-синіх". В моменті з першим пропущеним м'ячем, Бутко абсолютно вільно прийняв круглого, спокійно пройшов по флангу. Підняв голову, подивився, віддав точний пас. Де в цей час знаходився Піварич і чому на лівому фланзі утворилась така діра - питання. Бурда надійно відіграв матч, але в моменті з пропущеним м'ячем є і доля його вини - не втримав Ферейру.

Другий гол цілком і повністю вина голкіпера "Динамо". Що хотів зробити Бойко, напевно не зрозумів і він сам. Так, Ракицький пробив потужно і м'яч летів за доволі підступною траекторією. Але відстань була більше 30 метрів, а Бойко почав "гадати" та завалився в кут ще до того, як м'яч долетів до воріт. Голкіпер рівня "Динамо" таке пропускати не повинен. Може нехай "Бешикташ" забирає його назад?

І це не згадуючи численні обрізки Кадара.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Динамо" заплатить 5 млн євро за Бойка та повернення Віди

2. Коротка лава запасних "Динамо". "Донеччани" повели в рахунку, "біло-сині" мали підсилювати гру та забивати. Але ким її підсилювати? Мбокані, який цією весною виглядає як статист? Чи може Алібеков, в яйого досвіду таких матчів аж нуль? "Киянам" банально ніким було підсилити гру. І вихід на поле гравця з маловідомим прізвищем Цітаішвілі, став вершиною безпорадності.

3. "Шахтар" зробив висновки з попередніх матчів. В порівнянні з поперднім матчем команд, "гірники" проаналізували свої помилки. "Кияни" намагались зв'язати центр, та перекрити кисень креативним гравцям "шахтарів". Цього разу не спрацювало, забагато індивідуальних помилок. Як наслідок набагато більше гольових нагод у суперника. "Гірники" знайшли свій момент біля воріт "Динамо", та спокійно реалізували.

4. Проблеми з реалізацією моментів "Динамо". Хоч перевагою володіли номінальні гості, кілька реальних нагод було і у "Динамо". чого тільки вартий момент Беседіна, який вийшов віч-на-віч, і пробив прямо в Пятова, без жодних фінтів та хитрощів. Пробивав Шапаренко кілька разів - постіно вище воріт. Мбокані вийшов, мав кілька нагод. Однак в те, що його раптом "прорве" і він почне реалізовувати хоча б третину моментів я особисто не вірив.

В попередньому матчі команд "Динамо" перемогло за рахунок тактичних рішень Хацкевича.

Зараз ви читаєте новину «За рахунок чого "Шахтар" переграв "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути