Ексклюзиви
середа, 19 березня 2008 13:39

З ТРЦ "Троїцький" виникли нові проблеми

З ТРЦ "Троїцький" виникли нові проблеми
ТРЦ "Троїцький" біля НСК "Олімпійський" тепер повністю належить російському бізнесменові Вадиму Новинському.

Компанія "Нест", власник 50% акцій ТОВ "Юджін", продала їх компанії "Смарт-холдинг", яка належить Вадиму Новинському. Остання заявляє, що ТРЦ не зноситимуть до тих пір, поки Київ не запропонує адекватну ділянку.

"На жаль, на сьогодні ЗАТ "Смарт-холдинг" не може ні підтвердити, ні спростувати інформацію про купівлю акцій", - повідомив представник інвесторів ТОВ "Юджін" Андрій Вишневський. У компанії "Нест" факт продажу акцій саме "Смарт-холдингу" підтвердили, проте суму операції не уточнили. І виключили ТРЦ зі списку об"єктів будівництва на офіційному сайті компанії.

Влітку минулого року "Смарт-холдинг" придбав 50% скандального ТРЦ у литовської компанії Hanner. Сума угоди не розголошувалася, але, за експертними оцінками, вона становила $20 млн.

Андрій Вишневський повідомив, що компанія не погодиться ні жодну з чотирьох вибраних мерією ділянок як компенсацію: "Нам запропонували ділянку на Оболоні в якомусь урочищі, біля залізниці. Це просто смішно. Запропонували земельну ділянку біля Київського мотозаводу. З їх акціонерним товариством може виникнути конфлікт. Обіцяли, але не показали ділянку в Голосіївському районі і запропонували ділянку в лісовій зоні Лісового масиву. Ця несерйозно".

Як раніше заявляв в.о. київського мера Анатолій Голубченко, знесення ТРЦ почнеться в четвер, 20 березня. Вишневський же стверджує, що 20 березня роботи зі знесення проводитися не будуть: "До тих пір, поки нам не буде запропоновано щось реальне з ділянок, ніхто нічого зносити не буде. Знесення ТРЦ може бути здійснене за два місяці. Проте більше часу займе узгодження проекту знесення і рішення, як утилізувати будівельне сміття, що теж коштує грошей. А зносити без проекту - це незаконно".

Віце-президент ФФУ Борис Воскресенський, коментуючи ситуацію, заявив, що столична влада повинна запропонувати ТОВ "Юджін" ті ділянки, які б влаштовували компанію: "Вони пішли на компроміс і тепер чекають обіцяну землю. Зараз мерія, як бачимо, затягує і пропонує за ринковою вартістю гірші ділянки, ніж заявляла. А чи встигнуть знести комплекс в потрібні строки до чемпіонату чи ні? Потрібно розуміти: Вадим Новинський - російський бізнесмен. І чи буде у нас Євро-2012, його особливо не хвилює".

Экономические известия
Зараз ви читаєте новину «З ТРЦ "Троїцький" виникли нові проблеми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути