четвер, 29 вересня 2011 15:47

З "Сарагоси" знімуть шість очок на користь "Шахтаря"

З "Сарагоси" знімуть шість очок на користь "Шахтаря"

ФІФА вимагало від Федерації футболу Іспанії негайно зняти з футбольного клубу "Реал Сарагоса" шість очок у турнірній таблиці першості. Таке рішення прийнято за підсумками розгляду позову донецького "Шахтаря" по "справі Матузалема", повідомляє ЛігаБізнесІнформ.

Як повідомляє офіційний сайт "Шахтаря", ці шість очок не були зняті раніше виключно тому, що "Сарагоса" намагалася оскаржити рішення Дисциплінарного комітету. Тепер процедура оскарження завершилася, рішення вступило в силу. Повідомляється також, що іспанці заплатили "Шахтарю" 500 тисяч і тепер їх борг близько 13,9 млн. євро. "Сарагоса" подала заяву в іспанський суд про своє банкрутство, воно зараз розглядається.

Нагадаємо, 3 червня 2010 року "Шахтар" отримав повідомлення про рішення Федерального трибуналу Швейцарії, в якому говориться, що позовні вимоги екс-гравця "гірників" Франселіно Матузалема і футбольного клубу "Сарагоса" повністю відхилені. Тобто відповідачі (ФК "Сарагоса" і Матузалем) зобов'язані виплатити футбольному клубу "Шахтар" більше 13,5 мільйонів євро, включаючи суму боргу та пеню за прострочення платежу.

У контракті Матузалема з "Шахтарем" був пункт про 25 млн. євро компенсації за гравця у разі переходу в інший клуб. Втім, переходом це назвати не можна, бразилець, як відомо, влітку 2007 року втік з Донецька і опинився в "Сарагосі", яка намагалася викупити футболіста цивілізовано.

Зараз ви читаєте новину «З "Сарагоси" знімуть шість очок на користь "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути