пʼятниця, 06 серпня 2010 12:45

З "Металіста" і "Карпат" можуть зняти очки

З "Металіста" і "Карпат" можуть зняти очки

У пресі з"явилася інформація, ніби контрольно-дисциплінарний комітет ФФУ зняв з "Металіста" і "Карпат" по 9 очок у цьому чемпіонаті за участь у нібито договірному матчі дворічної давності. А це найбільший очковий штраф в історії нашого футболу.

При цьому окремим гравцям "Карпат" нібито присудили річну дискваліфікацію, а спортдиректору "Металіста" Краснікову - чи не довічну.

Нагадаємо, раніше у федерації заявляли, що є відео, зроблене "Карпатами", на якому на той момент захисник цієї команди Лащенков зізнається президенту клубу Димінському, що та гра була договірною і за здачу основний склад отримав $ 110 тис.

"Такі варіанти (позбавлення команд у цьому сезоні 9 очок і дискваліфікація гравців і функціонерів) може бути, я не заперечую, - сказав глава КДК Стефан Решко. - Було обговорено різні пропозиції - і про позбавлення кожної команди 9-ти очок, і 12-ти , і 15-ти. В європейській практиці були випадки і зняття з клубів 30 очок. Але остаточного рішення КДК ще не прийняв. Останнє засідання назначене на понеділок. Максимум, приймемо рішення у вівторок або середу. Так, є ймовірність і довічної дискваліфікації. Після вивчення всіх матеріалів і заслуховування сторін ні в одного з членів КДК немає сумніву, що факт порушення fair play був".

"Поки не буде офіційної інформації, нічого коментувати ми не будемо", - відреагував президент "Металіста" Олександр Ярославський, який раніше говорив: "Це провокація. До того, що звучить, ми не маємо відношення".

А гендиректор "Карпат" Ігор Дедишин, згідно з повідомленням football.ua, вчора заявив, що не знає, яке рішення винесе КДК ФФУ. Але зауважив, що ця справа зараз розглядається і в спортивному суді Лозанни. Ще в лютому у львівському клубі стверджували, що звернутися туди їх змусила відсутність рішень по цьому матчу всіх інстанцій футбольного правосуддя в Україні.

Якщо з "Металіста" і "Карпат" зняли б по 9 очок зараз (хоча таке рішення вони напевно будуть опротестовувати в апеляційного комітеті ФФУ і Лозанні), то харків"яни опинилися б на передостанньому місці з показником "мінус 2", а львів"яни - на останньому з "мінус 4".

Щоб розуміти, як це може позначитися на становищі за підсумками всього ЧУ, нагадаємо результати минулого сезону. "Металіст" з 62 очками посів третє місце, "Карпати" з 50 - п"яте. Якщо б їх позбавили по 9 пунктів, то харків"яни стали би п"ятими і все-таки отримали б путівку в Лігу Європи, а ось львів"яни скотилися б на восьме місце і залишилися б без євроарени.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «З "Металіста" і "Карпат" можуть зняти очки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути