пʼятниця, 20 березня 2020 16:51

"З професійним футболом можете попрощатися цього року" - вірусолог

"З професійним футболом можете попрощатися цього року" - вірусолог
Уболівальникам не варто чекати скорого повернення великого футболу. Фото: соцмережі

Вірусолог з Гамбурга професор Йонас Шмідт-Шаназ вважає, що футбольний сезон в нормальному стані зможуть поновити не раніше наступного року.

"Професійний футбол цього року? Можете з ним попрощатися. Нереалістично припускати, що цей сезон можна завершити. Ви бачите, яка ситуація в Європі і з чим ще належить зіткнутися. Навіть якщо вірус не вдарить по нас сильно, це не означатиме, що матчі можна знову проводити. Тому що, зрозуміло, поновлення сезону в такому разі значно погіршить ситуацію. Це означає, що ми говоримо про терміни не раніше наступного року.

Навіть проведення матчів без глядачів змусить людей зустрічатися знову, щоб разом дивитися футбол. Зараз повно питань, які потрібно вирішити насамперед. Масові заходи повернуться тільки в самому кінці", – наводить слова Шмідт-Шаназа "Сьогодні".

УЄФА офіційно перенесла Євро-2020 на один рік. Всі чемпіонати Європи, крім Білорусі, взяли паузу у футбольних турнірах. Орієнтовно чемпіонати мають поновити в травні.

Зараз ви читаєте новину «"З професійним футболом можете попрощатися цього року" - вірусолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути