четвер, 23 лютого 2017 14:50

"З "Дніпром" буде те саме, що й з "Металістом" - Маркевич

"З "Дніпром" буде те саме, що й з "Металістом" - Маркевич
Мирон Маркевич. Фото: dynamo.kiev.ua

На "Дніпро" чекає повторення долі харківського "Металіста", який припинив існування після завершення сезону-2015/16.

У цьому впевнений екс-головний тренер обох клубів, а нині глава комітету ФФУ національних збірних Мирон Маркевич. Про що він сказав у коментарі Plussport.com.ua.

Він переконаний, що врятувати клуб може лише президент клубу Ігор Коломойський, якому, по суті, "Дніпро" байдужий.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ФІФА розповіли, як покарають "Дніпро" за борги

"З "Дніпром" буде те саме, що й з "Металістом". А який тут може бути інший вихід, якщо його власнику футбол не цікавий? Він неодноразово говорив, що гра йому до лампочки. Граєте собі там - ну й грайте", - каже Мирон Богданович.

"Врятувати клуб може тільки бажання президента. Якщо він погасить усі борги, то з клубу знімуть санкції і можна буде відновлювати команду. Сумніваюся, що якийсь інвестор захоче брати клуб з 20-мільйонним боргом", - додав він.

Самому Маркевичу Коломойський винен зарплату за 11 місяців. Але тренер відзначає, що навряд чи скоро отримає свої гроші, адже тих, кому заборгував "Дніпро", дуже багато. Але він має намір довести справу до кінця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ФФУ зробила Маркевичу дорогий подарунок

"Я ще далеко в черзі. Переді мною ще людей 20, яким заборгували солідні суми. Тому великих ілюзій не маю, але й здаватися не збираюся. Боротимусь за свою зарплату до кінця, адже мені заборгувала далеко не найбідніша в Україні людина".

По ходу сезону з "Дніпра" двічі зняли по 6 очок через борги - перед агентом екс-тренера Хуанде Рамоса і перед екс-захисником клубу Данило Соузою. Поки що ФІФА відклала питання про переведення команди в Першу лігу.

Мирон Маркевич тренував "Дніпро" 2014-16 роках. За цей час наставник разом з командою двічі брав бронзові медалі УПЛ, двічі доходив до півфіналу Кубка України. 2015-го вийшов у фінал Ліги Європи, де поступився іспанській "Севільї" (2:3).

Зараз ви читаєте новину «"З "Дніпром" буде те саме, що й з "Металістом" - Маркевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути