субота, 17 жовтня 2015 08:38

"Випустити Зінченка змусила ситуація, на нього претендували інші збірні" - Фоменко

"Випустити Зінченка змусила ситуація, на нього претендували інші збірні" - Фоменко
"Я що, повинен закрити дорогу в збірну нашим перспективним футболістам?" - Фоменко

Наставник збірної України Михайло Фоменко прокоментував звинувачення донецького "Шахтаря" в тому, що тренерський штаб національної команди зробив заміну у матчі зі збірною Іспанії свідомо, на прохання одного з клубів, який попросив випустити на поле півзахисника "Уфи" Олександра Зінченка.

Михайло Івановичу, вже стало відомо, що збірна України під час жеребкування матчів плей-офф буде сіяною і "синьо-жовтим" можуть випасти Норвегія, Данія, Ірландія або Словенія. Яку з цих збірних, на ваш погляд, можна виділити?

"Зараз ворожити на кавовій гущі не будемо. Про те, яка з цих збірних може мати перевагу перед іншою, дізнаємося після жеребкування, коли детальніше будемо вивчати цього суперника. Поки можу тільки сказати, що кожна з цих команд гідна уваги, і, якщо вона вийшла в раунд плей-офф, вже автоматично не може бути слабкою. Зараз ми можемо назвати фаворитом одну команду, потім - будуть вважати іншу. Так що почекаємо жеребкування та будемо готуватися і вивчати суперника".

Українці в плей-офф колись вже грали зі збірною Словенії і не змогли подолати бар'єр в особі цієї збірної. У разі виходу на словенців, чи може у нашої команди виникнути психологічний комплекс боязні знову поступитися?

"Так, був в історії такий досвід, але це було вже давно і не варто так на цьому загострювати увагу. З іншого боку, можливо, якщо нам попадеться Словенія, навпаки, посилиться відчуття реваншу, мотивація буде на високому рівні. Втім, хто б нам не дістався, матчі будуть складні і до будь-якому супернику ми поставимося з усією серйозністю".

Через кілька днів, коли охололи емоції, ви вже зробили аналіз зіграного матчу з Іспанією? Чого не вистачило для перемоги?

"Ми вже все знаємо, але вголос про це говорити не будемо. Розберемо всі помилки усередині свого колективу".

Щоб ви відповіли генеральному директора "Шахтаря" Сергію Палкіну, який звинуватив тренерський штаб збірної України в тому, що він на прохання одного клубу спеціально заграв у національній команді легіонера "Уфи" Олександра Зінченка?

"Це треба запитати у цього клубу, чому вони так вважають. Мене змусили? Так, змусила ситуація. Чому я не повинен був заграти в національній збірній футболіста, на якого претендували інші національні команди? Я що, повинен закрити дорогу в збірну перспективним нашим футболістам? Не бачу в цьому нічого такого. Якщо вони талановиті, хай грають за збірну України. Якщо у когось є думка, що такі футболісти повинні грати за інші збірні, то це їх точка зору".

Ви запросите Зінченка на матчі збірної України у плей-офф чемпіонату Європи?

"Подивимося. Не будемо забувати, що є ще молодіжна збірна України, інші перспективні футболісти. Двері в збірну ні для кого не зачинені".

Зараз ви читаєте новину «"Випустити Зінченка змусила ситуація, на нього претендували інші збірні" - Фоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути