пʼятниця, 11 червня 2010 12:59

Вувузели можуть спричини епідемію грипу

Вувузели можуть спричини епідемію грипу

Доктор Лондонського інституту гігієни та тропічної медицини Рут Макнерні заявила, що традиційний атрибут південноафриканських уболівальників - вувузела, які нещадно критикуються за надмірний неприємний шум, - сприяє поширенню вірусу грипу, інформує АР.

Зараз в ПАР спостерігається традиційна для цієї пори року епідемія грипу, тому ймовірність зараження навколишніх від використання вувузел на трибунах значно зростає.

Відзначимо, що проти використання цих довгих ріжків на чемпіонаті світу в ПАР виступали і футболісти, і телекомпанії, проте ФІФА не знайшла можливості заборонити їх використання, так як вувузела є частиною національного колориту.

Тим часом, півзахисник збірної Португалії Мігел Велозу поскаржився на те, що постійне дзижчання вувузел заважає гравцям перемовлятися між собою на полі.

"Насправді дуже важко намагатися почути хлопців під час гри, а ми багато перемовляємось. Раніше вболівальники співали пісні, а тепер вони дудять у вувузелу", - заявив Велозу.

Правда, при цьому півзахисник зазначив, що він не проти цього південноафриканського атрибуту вболівання на чемпіонаті світу, який стартує сьогодні. "Ми повинні поважати публіку", - відзначив він.

За матеріалами Динамо Киев от Шурика

Зараз ви читаєте новину «Вувузели можуть спричини епідемію грипу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути