понеділок, 04 грудня 2017 18:30

"Всі сидять у спортивному. А я в краватці" - Ярмоленко розповів про своє життя в Німеччині

"Всі сидять у спортивному. А я в краватці" - Ярмоленко розповів про своє життя в Німеччині
"Намагаюся з усіма спілкуватися англійською" - Андрій Ярмоленко

Лідер збірної України Андрій Ярмоленко розповів про своє життя в Дортмунді, курйозних ситуаціях, а також адаптації в "Боруссії".

Український футболіст дав інтерв'ю програмі "Профутбол".

Ярмоленко розповів про курйозну ситуацію, яка виникла у нього в "Боруссії":

"Ми летіли в офіційних костюмах. Приїхали в готель, є десять хвилин, щоб ти зайшов в номер, поклав речі. Я пішов, помив руки, вмився і приходжу на обід. Заходжу, а всі сидять уже в спортивному. А я в краватці. Взявся за голову, руку підняв, кажу: "Соррі", йду. А мені Шахін каже: "Нічого страшного, сідай".

Півзахисник збірної Туреччини Нурі Шахін - один з тих, з ким Ярмоленко в "Боруссії" потоваришував із самого початку.

"Він мене відразу привітав перед тим, як підписав контракт з клубом. Потім ще і після матчу з Туреччиною ми з ним поспілкувалися. І коли вже приїхав в команду, то хоча б його вже знав, міг спокійно підійти до нього. Але в роздягальні можу підійти абсолютно до кожного футболіста, всі нормальні, немає такого, що хтось ходить і говорить, що він кращий за всіх".

Український футболіст спілкується з усіма англійською мовою, але вчить німецьку.

"Намагаюся з усіма спілкуватися англійською, але не можу сказати, що вона у мене ідеальна. Спеціально не хотів собі перекладача, щоб розмовляти англійською та вчити німецьку. Вивчив кілька німецьких слів у плані тренувань і побуту - "дякую", "будь ласка" , "добрий день", "на добраніч", щоб люди не думали, що я якийсь неписьменний, щоб коли заходив до їдальні, хоча б міг побажати людям смачного.

Не можу сказати, що якось відрізняється моє життя в Німеччині і Україні. У Києві, наприклад, їхав на тренування, потім приїздив додому і проводив час з сім'єю. Можливо, ввечері десь з друзями міг вийти в ресторан повечеряти", - зазначив Ярмоленко.

"Вдячний Богу і долі, що так вийшло і саме в такому віці я переїхав. Якби було це раніше, то, може, був би більше затиснутий, соромився. А зараз мені 28 років, кого мені соромитися і боятися? Я приїхав сюди і сам собі сказав, що потрібно розслабитися і робити те, що вмію. Працювати на тренуваннях, а там буде видно", - сказав лідер збірної України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ярмоленко забив м'яч у ворота "Байєра"

Українець перейшов в дортмундський клуб влітку з "Динамо" за 25 мільйонів євро. Після переходу Ярмоленко став важливим гравцем команди, зігравши в 16 поєдинках, забивши 5 голів і віддавши 4 результативні передачі.

Наступний матч "Боруссія" Д зіграє проти "Реала" в середу, 6 грудня, в 6-му турі Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «"Всі сидять у спортивному. А я в краватці" - Ярмоленко розповів про своє життя в Німеччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути