вівторок, 14 червня 2016 19:24

"Вперше йду на футбол" - 27 тисяч ісландців приїхало на Євро до Франції
19

Фото: Ірина Козюпа

8% населення Ісландії підтримає свою національну збірну на Євро-2016. Сьогодні команда Ларса Лагербека дебютує на чемпіонатах Європи. Матч Португалія — Ісландія розпочнеться о 22:00 за київським часом на стадіоні "Жоффруа Гішар" у Сент-Етьєні. Наш сайт проведе текстову трансляцію зустрічі. Прямий ефір на каналі "Україна".

"27 тисяч вболівальників приїхало до Сент-Етьєна на матч. Це 8% від всього населення країни. Наші хлопці вперше зіграють на Євро. В Ісландії футболісти стали справжніми героями, а всі люди - фанатами. Я ніколи не ходила на стадіон в Ісландії. Але Євро - це зовсім інша річ. Непогано розпочати з матчу такого високого рівня".

Ісландці приїхали на матч сім'ями. Дуже багато жінок та дітей. Практично всі вікінги одягнені у футболки збірної. До речі, в Ісландії зараз +11. У Франції температура повітря удвічі вища. Один фанат просто у літаку купив собі сонцезахисні окуляри.

Португальців візуально у Сент-Етьєні сьогодні було значно менше, ніж ісландців. Але співали вони голосніше. Фанати обидвох команд не виявляли ніякої агресії. Навпаки, фотографувалися разом і навіть тролили один одного.

"Україна, Хорватія та Ісландія боротимуться за вихід на Кубок світу-2018" - журналіст

"Ви знаєте, з яким рахунком Португалія обіграла Естонію у товариському матчі перед Євро?", - намагається залякати ісландців португалець.

"7:0. Але Ісландія, це не Естонія", - не піддаються залякуванням вікінги.

"Знаю. Ви набагато сильніші", - погоджується португалець.

Насамкінець фанати жартома обіцяють побитися після матчу.

У Сент-Етьєні сьогодні весь громадський транспорт прикрасили прапорцями Португалії та Ісландії. А якщо хто забув вдома прапор своєї країни, то можна купити на місці. Ціна - 10 євро.

Додамо, що збірна Ісландії є суперником України у відборі на Кубок світу-2018. Вже у вересні команди зіграють свою першу зустріч.

Зараз ви читаєте новину «"Вперше йду на футбол" - 27 тисяч ісландців приїхало на Євро до Франції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути